Ιδιαιτέρως αυξημένη είναι η κίνηση μόλις δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, στους σταθμούς των ΚΤΕΛ όλης της χώρας.

Στην Αθήνα, τόσο στον Κηφισό, όσο και στα ΚΤΕΛ Λιοσίων από το πρωί επικρατεί το αδιαχώρητο. Και μπορεί η απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού να μην επιτρέπει ταξίδια και μεγάλες συναθροίσεις και να επιβάλει μοναχικά Χριστούγεννα ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που καθώς φαίνεται, επέλεξαν να στείλουν κάποια δώρα σε αγαπημένα τους πρόσωπα.

Υπό το πρίσμα αυτό, μεγάλες ουρές σχηματίζουν στους σταθμούς των ΚΤΕΛ οι πολίτες που φέτος τα Χριστούγεννα δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν στο χωριό τους ή σε κάποιον άλλο προορισμό. Και ο λόγος της επίσκεψης αυτές τις ημέρες δεν είναι άλλος από τα δέματα τα οποία είτε περιμένουν στη σειρά για να παραλαμβάνουν είτε τα στέλνουν σε αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ιδιαίτερα τα παιδιά που κι αυτά έχουν πιεστεί έντονα το τελευταίο διάστημα ανυπομονούν για τα δώρα που θα λάβουν τα Χριστούγεννα από τον παππού, τη γιαγιά, το νονά, τη νονά κ.ο.κ. όπως και του Αη Βασίλη, την Πρωτοχρονιά. Σε κάθε περίπτωση, μπορεί αυτά τα Χριστούγεννα, τα λεωφορεία να ξεκινούν το ταξίδι τους με ελάχιστους έως και καθόλου ταξιδιώτες αλλά αναμφισβήτητα είναι γεμάτα με δέματα και δώρα που προορίζονται κυρίως για λιλιπούτειους παραλήπτες.