«Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία πρέπει να ευχαριστούμε τους Έλληνες. Σε αυτούς οφείλουμε τη Φιλοσοφία, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τη Δημοκρατία. Είμαστε ευγνώμονες για όλα αυτά αλλά πολύ περισσότερο είμαστε ευγνώμονες για τη φέτα». Με αυτές τις φράσεις η Huffington Post, εισάγει ένα άρθρο-ύμνο στις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Έλληνες έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής χάρη στο φαγητό.

Όπως αναφέρεται, οι Έλληνες έχουν διαμορφώσει και έχουν δείξει τον δρόμο για το πώς πρέπει να τρώμε σωστά, έναν τρόπο διατροφής που καμιά χώρα δεν μπορεί να συναγωνιστεί. Όχι μόνον η ελληνική κουζίνα «κολυμπάει» στο ελαιόλαδο, στο κόκκινο κρασί και είναι γεμάτη από τους περίφημους μεζέδες αλλά, όπως τονίζει, είναι επίσης μια δίαιτα την οποία διατροφολόγοι από όλο τον κόσμο μας προτείνουν ως τρόπο ζωή

Και ενώ οι υπόλοιποι λαοί προσπαθούν να τρώνε όπως οι Έλληνες και να ζουν ευτυχισμένοι, «οι Έλληνες το κάνουν καλύτερα», επισημαίνει η εφημερίδα.

Δείτε τα 16 «παράσημα» της ελληνικής κουζίνας, όπως τα περιγράφει η Huffington Post:

1. Τυρί σαγανάκι

Μόνο ψητό τυρί, χωρίς να είναι απαραίτητο το ψωμί. Στην Ελλάδα είναι γνωστό ως σαγανάκι. Είναι κίτρινο τυρί – συνήθως γραβιέρα – τραγανό απ’ έξω και μέσα λιωμένο. Αποτελεί ουσιαστικά αυτό που θα ήθελε να είναι κάθε τυρί.

2. Τα Starbucks δεν είναι τίποτα μπροστά στον ελληνικό φραπέ

Το έκαναν πρώτοι, οπότε το κάνουν καλύτερα.

3. Μετέτρεψαν την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ελαιόλαδου σε υγιές χόμπι

Ποτέ δεν θα μπορέσουμε να τους ξεπληρώσουμε για αυτό.

4. Κανείς δεν φτιάχνει καλύτερη σαλάτα, γι’ αυτό μην το προσπαθήσετε

Η ελληνική έχει ό,τι χρειάζεται κανείς: φέτα, ντομάτα, αγγούρι, ρίγανη, ελιές και ελαιόλαδο – φυσικά..

5. Πρώτα το κρασί, μετά το νερό

Το κρασί δεν περιορίζεται σε γιορτές ή άλλες εκδηλώσεις. Οι Έλληνες γνωρίζουν ότι είναι σημαντικό στοιχείο της καθημερινής διατροφής, όπως και το ελαιόλαδο, κάτι που ισχύει από την αρχαιότητα.

6. Η φέτα είναι η δική τους γαρνιτούρα

Ποιος χρειάζεται κλωναράκια μαϊντανού όταν έχει τη φέτα; Οι Έλληνες είναι αρκετά έξυπνοι για να ξέρουν πως μπορούν να την προσθέσουν σχεδόν παντού.

7. Αυτό είναι γλυκό

Λουκουμάδες! Είναι η ελληνική εκδοχή του ντόνατ, ο οποίο σερβίρουν με μέλι σε ειδικές περιστάσεις.

8. Οι Έλληνες πήγαν το bar food σε άλλο επίπεδο

Δεν μιλάμε για φτερούγες κοτόπουλου με τηγανιτές πατάτες, αλλά μικρά πιάτα με ψητό χταπόδι, σαγανάκι, κεφτεδάκια, σάλτσες με ζεστές πιτούλες και τόσα πολλά ακόμη. Γνωστά ως μεζέδες, που σχεδόν πάντα συνοδεύονται με ούζο, κρασί ή μπύρα.

9. Δεν τους φοβίζουν τα πλοκάμια

Και είμαστε ευγνώμονες για πάντα. Γιατί όταν οι Έλληνες ψήνουν χταπόδι, το αποτέλεσμα είναι κάτι που θεωρούσαμε πιθανό μόνο στα όνειρά μας.

10. Το φύλλο τους δεν συγκρίνεται με κανένα

Κάθε ένα είναι βουτυρωμένο και έχει πολλά στρώματα. Σπανακόπιτες, μπακλαβάδες, με αυτό φτιάχνουν τα καλύτερα.

11. Έχουν τελειοποιήσει την τέχνη του γεύματος

Ξέρουν ότι είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να φάνε βιαστικά.

12. Το τζατζίκι είναι η κέτσαπ τους

Ναι, ναι και ναι! Φτιαγμένο από γιαούρτι – οπότε είναι υγιεινό -, αγγούρια, σκόρδο και άνηθο, σερβίρεται με κρέατα και μεζέδες.

13. Ξέρουν ότι το φαγητό έχει καλύτερη γεύση με συγγενείς και φίλους

Στην Ελλάδα η οικογένεια είναι σημαντική, όπως και το φαγητό. Έτσι, έχει ιδιαίτερη σημασία το φαγητό με την οικογένεια.

14. Το μέλι που ρέει άφθονο

Σε γλυκά ή πάνω σε γιαούρτι, προέρχεται κυρίως από το νέκταρ οπωροφόρων δέντρων και εσπεριδοειδών.

15. Η γη τους είναι για σημαντικές καλλιέργειες: ελιές και σταφύλια

Για να φτιάχνουν φυσικά λάδι και κρασί, τα οποία παράγουν σε μεγάλες ποσότητες.

16. Το γιαούρτι

Που θα ήμασταν χωρίς αυτό; Το πρωινό δεν θα ήταν ίδιο. Στην Ελλάδα το τρώνε και ως γλυκό, με μέλι.