Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μνημείο σε τζαμί και την παρουσία Ερντογάν εντός του ναού πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα η συγκέντρωση λαμβάνει χώρα αυτήν την ώρα, μπροστά από το Μέγαρο της Παλιάς Βουλής επί της οδού Σταδίου, στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη.

Παρόντες στην συγκέντρωση ο Σάββας Καλεντερίδης και ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Και οι δύο μίλησαν από το βήμα για το ζήτημα της Αγίας Σοφίας.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπογδάνος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σήμερα δεν είναι μία ημέρα πένθους. Σήμερα ας είναι μία μέρα αφύπνισης. Είμαι 40 χρονών και καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μου έβλεπα κάποιους να προσπαθούν συστηματικά να αποκόψουν αυτόν τον λαό από τη Βυζαντινή του ρίζα και ταυτότητα.

Να αντικαταστήσουν το γένος και τον οικουμενικό ελληνισμό της ορθοδοξίας με ένα κολοβό έθνος. Με ένα μεταμοντέρνο κράτος που δεν αντλεί τα ανάματά του από την οικουμενική διάσταση του ελληνισμού μας».

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.