Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η δειγματοληψία των μεταναστών που φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο “Γαλαξίας” της Ερμιονίδας, λίγο έξω από το Πότο Χέλι μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού.

Επί τόπου έχουν σπεύσει με ελικόπτερο ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αλλά και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, οι οποίοι και θα αναχωρήσουν σε λίγη ώρα και πάλι για την Αθήνα. Παρόντες στο χώρο είναι αυτή τη στιγμή επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος και ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος ο οποίος ανέβασε και τις σχετικές φωτογραφίες στην προσωπική του σελίδα στο Facebook τις οποίες και δημοσιεύουμε.

 

Θυμίζουμε ότι χθες το βράδυ μια 28χρονη έγκυος από τη Σομαλία βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, ενώ τις προηγούμενες ημέρες μια αλλοδαπή καθαρίστρια ήταν επίσης θετική στον Covid-19 με αποτέλεσμα να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Αθήνας, ενώ συμπτώματα εμφάνισε και ο σύζυγός της. Συν τοις άλλοις, τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου προς Κυριακή του Πάσχα πέθανε αιφνιδίως μια 39χρονη που έμενε στη δομή και καταγόταν από το Κογκό, χωρίς να έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά τα αίτια του θανάτου της.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου η 28χρονη Σομαλή βρέθηκε θετική μετά από τεστ στο οποίο υποβλήθηκε στις 19 Απριλίου στο νοσοκομείο Ναυπλίου στο οποίο προσήλθε για άλλη αιτία η οποία δεν σχετίζεται με συμπτώματα κορονοϊού. «Από τα αποτελέσματα των εξετάσεων που διενεργήθηκαν χθες στο Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα, προέκυψε ότι είναι θετική στον Covid 19. Η εγκυμονούσα διαμένει χωρίς συμπτώματα και σε πλήρη υγειονομική απομόνωση στο δωμάτιο της, στην δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι» προστίθεται στην ανακοίνωση.