Κριτική στην κυβέρνηση για το μέτρο της περαίωσης «με το οποίο επιβραβεύονται μονίμως οι φοροαποφεύγοντες και οι παντός είδους παρανομίες που εκδηλώνονται από επιχειρήσεις και επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο περιθώριο της επίσημης οικονομίας» ασκεί ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος.

Σύμφωνα με τον ΣΕΛΠΕ, η ατιμωρησία οδηγεί έναν διαρκώς αυξανόμενο αριθμό επιχειρηματιών στη φοροδιαφυγή και την παραποίηση των βιβλίων και των στοιχείων των εταιρειών τους, σημειώνοντας πως «η διάκριση των εταιρειών σε εντασσόμενες στην περαίωση και μη βάσει του κριτηρίου των ακαθαρίστων εσόδων ενισχύει τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων με κρατική παρέμβαση».

«Η πρότασή μας είναι αντί του συντελεστή προοδευτικότητας να εφαρμοστεί ένας άλλος που θα επιβαρύνει την επιχείρηση αντιστρόφως ανάλογα με τα δηλωμένα κέρδη της» τονίζει ο ΣΕΛΠΕ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.