Τι συμβαίνει σήμερα στο πάρκινγκ που κατάπιε αυτοκίνητα στην Κηφισίας

Τι αναφέρουν στο newsbeast.gr Περιφέρεια Αττικής και Δήμος Αμαρουσίου


ΕΛΛΑΔΑ
14:12
10/08/2018
Τι συμβαίνει σήμερα στο πάρκινγκ που κατάπιε αυτοκίνητα στην Κηφισίας
8
loading

Ο χώρος που λειτουργούσε ως πάρκινγκ επί της λεωφόρου Κηφισίας στο ύψος του Αμαρουσίου, που τον Ιούλιο είχε πλημμυρίσει λόγω ισχυρής βροχόπτωσης και είχε ουσιαστικά καταπιεί τα αυτοκίνητα που βρίσκονταν εκεί, είναι σήμερα ένας κενός χώρος γεμάτος χώματα στον οποίο η Περιφέρεια Αττικής διεξάγει έργα αποκατάστασης.

Οι εικόνες των πλημμυρισμένων αυτοκινήτων που επέπλεαν στο νερό είχαν προκαλέσει αρνητική έκπληξη, εγείροντας ερωτήματα για την κατάσταση του χώρου, την προστασία του αλλά και τις ευθύνες που τυχόν υπάρχουν.

Αυτή τη στιγμή, τα αυτοκίνητα έχουν απομακρυνθεί από το σημείο και τα νερά έχουν στεγνώσει, ενώ η Περιφέρεια έχει αποστείλει μηχανήματα τα οποία εργάζονται ώστε να μην δημιουργηθούν ανάλογες δυσάρεστες καταστάσεις στο μέλλον.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής, Γιώργο Καραμέρο, μας επιβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν αναλάβει την αποκατάσταση του χώρου, ενώ ταυτόχρονα επεσήμανε ότι το ρέμα που καταλήγει στον χώρο και προκάλεσε την πλημμύρα καθαριζόταν επαρκώς σε τακτικά διαστήματα.

Τόνισε μάλιστα ότι ο χώρος γύρω από τον οποίο έχουν δομηθεί αυθαιρέτως κτίρια, είναι με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ στην αρμοδιότητα του Δήμου Αμαρουσίου από το 2009. Τον χαρακτήρισε δε κοινόχρηστο χώρο πρασίνου.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, επέρριψε ευθύνες στην Περιφέρεια, καθώς, όπως ανέφερε, δεν είχε καθαρίσει επαρκώς και έγκαιρα τις κοίτες, με αποτέλεσμα τα νερά της ισχυρής βροχόπτωσης να βρουν διαφυγή προς την Κηφισίας και να πλημμυρίσουν τον χώρο.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το πάρκινγκ λειτούργησε ως μία στενωπός που συγκέντρωσε τα νερά της βροχής που δεν μπορούσαν να απορροφηθούν στην πορεία τους. Κατηγόρησε την Περιφέρεια για ολιγωρία στη διευθέτηση-διεύρυνση του ρέματος, λέγοντας μάλιστα ότι ο χώρος είναι ουσιαστικά μία αλάνα, που ανήκει σε ιδιώτη και λειτουργεί ανεπίσημα ως πάρκινγκ, εξυπηρετώντας με αυτόν τον τρόπο τις ανάγκες των εργαζομένων στις γύρω εταιρείες. Τόνισε επίσης ότι με πρωτοβουλία του δήμου απομακρύνθηκαν τα αυτοκίνητα μετά την πλημμύρα, κάτι που δεν ήταν στην ευθύνη, όπως είπε.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Θάνος Κ.

  Ως πρώην εργαζόμενος πολύ μεγάλης εταιρείας εκεί απέναντι.. έχω να πω... ότι δείχνει σκόπιμο στην τριγύρω περιοχή δεν μπορείς να στάθμευσης πάρα μόνο σε ιδιωτικά πάρκινγκ!! Καθημερινά είχαμε είτε αυτοκίνητα γρατζουνισμένο, είτε χτυπημένα, λάστιχα μαχαιρωμένα είτε με κλήσεις της τροχαίας είτε.. με απειλητικά ραβασάκια και άλλα τέτοια!!! Άλλοτε πάλι ακούγαμε για επιθέσεις σε κοπέλες από τσαντάκηδες, επιδειξίες πρόσφατα τον δράκο του Αμαρουσίου.. η την Αγραφιωτου που βρέθηκε νεκρή σε κοντινό γκαράζ.
  Είναι εύκολο να λες.. τι δουλειά είχες και έβαλες το αμάξι σου εκεί.. ιδιαίτερα αν κάποιος που γνώριζε ότι απαγορεύετε (δήμος περιφέρεια ιδιοκτήτες) επέτρεπαν στον κόσμο να το κάνει
  Όλα είναι εύκολα αν δεν έχει βραχεί η ουρά σου... και ακόμα πιο εύκολο να το παίζεις ξερόλας από απόσταση...στην πράξη, οι εργαζόμενοι στην περιοχή καταλήγουν να παίζουν την ζωή τους και την περιουσία τους κόρωνα γράμματα!! Και αντί να μεριμνήσουν για τη λύση και γιατί όχι και αποζημίωση.. κάνουν πλάτες για να έχουν περισσότεροι δουλειά τα τριγύρω ιδιωτικά πάρκινγκ

 2. avatar PanosGianaros

  Η Περιφέρεια όπως λέει ο Πατατούλης . . . . δεν καθάρισε το ρέμα ....!
  Α'ι'ντε και τόχε καθαρίσει ...... δεν θα έφταναν τα νερά στο Πάρκινγκ με καθαρό το ρέμα ...!
  Μυαλό πατάτα ο Πατατούλης .....!
  Πάντως είναι αλήθεια , ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΒΑΝ . . . . φταίει ο Δήμος , η Περιφέρεια , το Υπουργείο, η Κυβέρνηση , ο Ιδιότης , η πολλή βροχή ( οχι δεν την έριξε ο θεός ) , η λάσπη , τα ξύλα τα μπάζα . . . αλλά τελικά μήπως φταίω εγώ , που δεν έχω πάει ποτέ μου στο Μαρούσι ....!
  υ.γ
  Σε τι χώρα με έριξες να ζήσω θεέ μου ....!

 3. avatar Mica76

  Μπάζα και άγιος ο θεός!!!

 4. avatar k.d

  Με τους ιδιοκτήτες των οχημάτων θα ασχοληθεί κανείς για αποζημιώσεις ή πετάμε την μπάλα στην εξέδρα ?

  1. avatar Πρέπει να μαζευτούμε!!!

   Συντονισμένα μπορεί να γίνει κάτι!!!

  2. avatar Νπ

   Καταπατούσαν ξένη ιδιοκτησία και περιμένουν αποζημίωση;

   1. avatar Αν πνιγόταν κάποιος.. ξέρεις ποιος θα πήγαινε φυλακή? Αυτός που επέτρεψε τη στάθμευση στο οικόπεδο!!!

    Αποφάσισε... που θα ρίξεις τις ευθύνες!!

 5. avatar Αρκεί ….

  Να μη ξεχνάτε να βγάζετε την τάπα ....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει