Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το πρόγραμμα «Ήλιος»

Το καινοτόμο αυτό σχέδιο ενισχύει την ανάπτυξη και την απασχόληση


ΕΛΛΑΔΑ
22:16
15/02/2012
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το πρόγραμμα «Ήλιος»
loading

Το νομοσχέδιο για το πρόγραμμα «Ήλιος» θα καταθέσει τις επόμενες εβδομάδες στη Βουλή το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά από συνάντηση με το διευθυντή του Ινστιτούτου Ενέργειας και Μεταφορών του JRC (Κοινό Ερευνητικό Κέντρο) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Τζιοβάνι ντε Σάντι (Giovanni De Santi).

Η συνεργασία του Ινστιτούτου με την Ελλάδα, που συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ, σχετίζεται με τον καθορισμό των βέλτιστων θέσεων ηλιακών πάρκων και γραμμών μεταφοράς για τη δημιουργία ενός ηλεκτρικού διαδρόμου από τη Νοτιανατολική προς την Κεντρική Ευρώπη, με απώτερο σκοπό τη διευκόλυνση της πλήρους ανάπτυξης του προγράμματος.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «η ανάπτυξη και η δημιουργία μιας νέας προοπτικής για τη χώρα και τους πολίτες προϋποθέτει επενδύσεις που θα ενισχύσουν την παραγωγική βάση και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται το σχέδιο για την εξαγωγή ηλιακής ενέργειας από τη χώρα μας στην υπόλοιπη Ευρώπη, το οποίο η Ε.Ε. στηρίζει ενεργά, ενώ η υλοποίηση έχει ενταχθεί και στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου τόνισε, εξάλλου, ότι μεγάλα, καινοτόμα έργα, όπως το πρόγραμμα «Ήλιος», με ξεκάθαρη ευρωπαϊκή διάσταση, είναι σημαντικά για τους στόχους της Ένωσης για μια οικονομία χαμηλής χρήσης άνθρακα και, κατά συνέπεια, την επίτευξη των στόχων για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας του 2020.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι το σχέδιο, με την προώθηση της καινοτομίας, συντείνει στην προώθηση των στόχων ανάπτυξης και απασχόλησης τους οποίους επιδιώκει η Ε.Ε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει