Σε διαμάχη μεταξύ των δύο μεγάλων πολιτικών παρατάξεων στο φοιτητικό χώρο εξελίσσεται η πρόθεση της ΠΑΣΠ να διοργανώσει αποκριάτικο πάρτι στο αναγνωστήριο της Πολυτεχνικής Σχολής.

Απόφαση της Πρυτανικού Συμβουλίου πάντως, κρίνει ότι οι χώροι του Πολυτεχνείου πρέπει να παραμείνουν κλειστοί σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου της αποκριάς και κοινοποιείται στην ΠΑΣΠ. Στο θέμα παρενέβη η ΔΑΠ που εγκαλεί την αντίπαλη φοιτητική παράταξη και εκτοξεύει κατηγορίες.

Η παράταξη της ΔΑΠ σε ανακοίνωσή της κατηγορεί την ΠΑΣΠ ότι διακατέχεται από καθεστωτική νοοτροπία και ότι αγνοούν την απόφαση των εκλεγμένων οργάνων του Πανεπιστημίου, διοργανώνοντας πάρτι.

Πιο αναλυτικά αναφέρει:

«Κάθε χρόνο τίθεται το ζήτημα της παραχώρησης του Αναγνωστηρίου της Πολυτεχνικής για διεξαγωγή εκδήλωσης από τις φοιτητικές παρατάξεις τις ημέρες των Αποκριών. Φέτος όμως, υπάρχει απόφαση της Κοσμητείας, με τη σύμφωνη γνώμη του Πρυτανικού Συμβουλίου να παραμείνει ο χώρος της Πολυτεχνικής κλειστός για λόγους ασφαλείας.

Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες της καθεστωτικής νοοτροπίας της ΠΑΣΠ Ξάνθης, αφού έρχονται τώρα και διοργανώνουν πάρτυ αφήνοντας έκθετα ταδημοκρατικά εκλεγμένα όργανα του Πανεπιστημίου, στοχεύοντας καθαρά σεοικονομικό τους όφελος.

Ουσιαστικά προκύπτει μια κατάφωρη εκμετάλλευση του θεσμού του Ασύλου, αφού μετο έτσι θέλω καταλαμβάνουν το χώρο του Αναγνωστηρίου, εφαρμόζοντας φασιστικές τακτικές. Θέτουν σε κίνδυνο τους χώρους του Πανεπιστημίου από τη στιγμή που ανεξέλεγκτα οποιοσδήποτε θα μπορεί να κυκλοφορεί ανενόχλητος, ειδικά σε μια περίοδο που έχουμε γίνει μάρτυρες παράνομων ενεργειών από εξωπανεπιστημιακούς σε πανελλαδικό επίπεδο αλλά και σε τοπικό με την όξυνση των προβλημάτων μετά από την κατάληψη χώρου από το αυτόνομο στέκι.

Δεν είναι δυνατόν κύριοι της ΠΑΣΠ να μην ακούτε τις εκκλήσεις των θεσμοθετημένων οργάνων του Πανεπιστημίου μας και να λαμβάνετε υπόψη σας μόνο τα συμφέροντα της τσέπης σας, όταν πριν μια εβδομάδα κουκουλοφόροι λήστεψαν την Επιτροπή Ερευνών με χρήση όπλων.

Οι παρατάξεις δεν δρουν ως συμμορίες που χωρίς άδεια εισβάλλουν σε χώρους, γιατί πολύ απλά αποτελούνται από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας που σέβονται θεσμούς. Φυσικά ανάλογες τακτικές εφαρμόσατε και στο ζήτημα των Συλλόγων, όταν διεξάγατε φοιτητικές εκλογές στον ενιαίο Σύλλογο, κοροιδεύοντας τους φοιτητές.

Οφείλετε επιτέλους να σεβαστείτε τους θεσμούς και τις αποφάσεις των οργάνων του Πανεπιστημίου. Προφανώς και οι ενέργειές σας αυτές σας δεν αρμόζουν σε μια δημοκρατική, όπως λέτε, παράταξη.

Η Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Ξάνθης όμως δε στέκεται σε αυτά και εφόσον η Πρυτανεία αποφάσισε ο χώρος της Πολυτεχνικής να παραμείνει κλειστός θα συστρατευτούμε με την απόφαση αυτή, όπως οφείλουμε ως υπεύθυνη παράταξη.

Παράλληλα, καλούμε τα όργανα του Πανεπιστημίου να λάβουν μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο χώρος του Πανεπιστημίου θα παραμείνει κλειστός, σύμφωνα με την απόφασή τους και να αποδείξουν ότι οι αποφάσεις τους έχουν ισχύ.

Οποιαδήποτε καταστροφή περιουσίας του Πανεπιστημίου θα βαραίνει την ΠΑΣΠ και προφανώς από δω και στο εξής δε θα πρέπει να αποκαλούνται διασφαλιστές του Ασύλου, αλλά αυτονομιστές του δεκάευρου»

πηγή: xanthipress