Αναφερόμενος στο θέμα της μη συμμετοχής των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Πειραιώς στις απεργιακές κινητοποιήσεις των δικηγόρων της περιφέρειας, που διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο που προβλέπει το λεγόμενο «άνοιγμα» του δικηγορικού επαγγέλματος ο υποψήφιος Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και επικεφαλής του συνδυασμού «Αλληλεγγύη Δικηγόρων» Δημήτρης Βερβεσός, τόνισε ότι «δε μπορούμε να οδηγούμε, αδιέξοδα, κλάδους σε απεργιακές κινητοποιήσεις».

Ειδικότερα, σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Βερβεσός παρουσίασε τους στόχους και το πρόγραμμα του συνδυασμού του, ενώ αναφερόμενος στο «άνοιγμα» του δικηγορικού επαγγέλματος, επεσήμανε ότι στο νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση:

1) Επιτρέπεται η διαφήμιση και τίθεται κώδικας δεοντολογίας, 2) δεν καταργούνται τα ελάχιστα όρια των αμοιβών, αλλά επαναπροσδιορίζονται, 3) καταργείται ο γεωγραφικός περιορισμός, 4) διατηρείται η προείσπραξη, η παρακράτηση υπέρ ασφαλιστικών Ταμείων ( οι δικηγόροι οι ίδιοι τα καταβάλουν), 5) διατηρείται η παράσταση στα συμβόλαια, 6) διατηρούνται οι νόμιμες αμοιβές και μάλιστα είναι αγώγιμα αξιώσιμες.

«Φοβούμαι ότι αν συνεχίζονταν η συγκρουσιακή πρακτική μπορεί να χάναμε αυτά που κερδίσαμε. Δεν είμαστε οι άνθρωποι που οδηγήσαμε τον κλάδο σε υποχώρηση. Δεν υπάρχουν ούτε πουλημένοι ούτε προδότες, αλλά τις λογικές ρήξης δεν μπορούμε να τις ακολουθήσουμε» πρόσθεσε.

«Πετύχαμε τα πιο πολλά από αυτά που είχαμε θέσει κόκκινες γραμμές. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να οδηγήσουμε έναν κλάδο σε σύγκρουση με την Κυβέρνηση, διότι ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλά κέντρα που δεν θα δίσταζαν να μας αφαιρέσουν και αυτά τα επιτεύγματα. Δεν οδηγήσαμε ένα κλάδο σε υποχώρηση, καταλαβαίνουμε τους συναδέλφους των επαρχιών, αλλά δεν μπορεί να ισχύει η εντοπιότητα. Δεν μπορούμε να οδηγούμε αδιέξοδα κλάδους σε απεργιακές κινητοποιήσεις» τόνισε.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν προβληματίζεται που οι δικηγόροι της Αθήνας και του Πειραιά είναι αντίθετοι με τους υπόλοιπους Δικηγορικούς Συλλόγους που απεργούν, ο κ. Βερβεσός απάντησε: «Δε μας προβληματίζει. Μας στενοχωρεί. Νομίζω ότι κι ο Πειραιάς κι η Αθήνα δεν ακολουθούν τυχαία μια διαφορετική στάση. Δε θα μπορούσαν να ακολουθούν σε μια πολυήμερη απεργία. Θα είχαμε σαφή κίνδυνο να χάσουμε ορισμένα πράγματα που είχαμε πετύχει ( όπως η διατήρηση της παράστασης στα συμβόλαια). Αντιλαμβάνομαι τους συναδέλφους της επαρχίας. Αλλά δε θα οδηγήσουμε το Σύλλογο σε μια νέα ήττα. Στο υπουργείο Δικαιοσύνης πήγαμε 6-7 άνθρωποι. Δώσαμε τα χέρια. Ξαφνικά δεν ξέρω τι συνέβη. Πιστεύω ότι αν είμαστε σε άλλη συγκυρία δε θα είχαμε αυτές τις εξελίξεις».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του συνδυασμού του, ο Δημ. Βερβεσός είπε ότι κινείται σε οκτώ άξονες που έχουν να κάνουν με: 1. Τη νέα καθημερινότητα της Δικηγορίας και τις προτεινόμενες λύσεις για την επανάκτηση της αξιοπρέπειας του δικηγόρου μέσα στο νέο και άρδην μεταβαλλόμενο χώρο της δικηγορίας. 2. Την εκ νέου ανάδειξη του ΔΣΑ ως πρώτου Επιστημονικού Συλλόγου με προτάσεις που θα συντελέσουν στην αναμόρφωση της λειτουργίας του. 3. Την έγκαιρη και έγκυρη απονομή της Δικαιοσύνης με διατυπώνοντας συγκεκριμένες θέσεις για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την απονομή του Δικαίου. 4. Την παροχή στήριξης και ευκαιριών στους νέους δικηγόρους με μέτρα που θα τους βοηθήσουν πραγματικά στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα. 5. Τη γυναίκα δικηγόρο και τις λύσεις που προτείνονται για να μπορέσει να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο της Δικηγορίας. 6. Τους έμμισθους δικηγόρους με νομοθετική θωράκιση της έμμισθης εντολής. 7. Τη δραστική κοινωνική παρέμβαση του ΔΣΑ ακόμα και στην επίλυση ζητημάτων που αφορούν την βελτίωση της καθημερινότητα των δικηγόρων. 8. Την αύξηση πόρων του μερίσματος.