Οι τυρόπιτες όλων των ειδών κατέχουν μία ιδιαίτερη θέση τόσο στην κουζίνα, όσο και στην καρδιά μας. Ξεκινούν ως πρωινό, μετατρέπονται σε κολατσιό στη δουλειά, αποτελούν ένα υπέροχο ορεκτικό και γίνονται ένα απογευματινό σνακ. Τα λαχταριστά αρτοσκευάσματα με αυθεντικό τυρί είναι από τα βασικά φαγητά που θέλουμε να έχουμε πάντοτε στο σπίτι καθώς τα απολαμβάνουμε κάθε στιγμή της ημέρας και ιδίως τις Κυριακές ή τις γιορτές!

Ψάχνοντας για νέες γεύσεις πέσαμε πάνω στην απίθανη Ευβοιώτισσα που κατάφερε και αναβίωσε με τεράστια επιτυχία το θρυλικό τυροπιτάρι με φέτα και αυγά όπως το έφτιαχναν παλιά στην αγαπημένη μας Εύβοια.

Φτιαγμένο από χειροποίητο φύλλο, σε μορφή ατελούς ορθογωνίου (που μαρτυρά τον τρόπο παρασκευής του) σταυρωτό δίπλωμα με τη γέμιση στις πτυχές να κάνει ζουμερές μπουκιές, γεμάτο αυθεντική φέτα και χωριάτικα αυγά μέσα του, ξεχειλίζει στις «δαγκωματιές» και ξινίζει όσο πρέπει. Με αυτή την ροδοκόκκινη τραγανή κρούστα απ’ έξω όταν τηγανίζεται, δεν υπάρχει!

Με μεράκι, η Ευβοιώτισσα διάλεξε για εμάς τις πιο αγαπημένες δημιουργίες της Eύβοιας, για να μας προσφέρει μια γεύση από τον τόπο, όπου και αν βρισκόμαστε.

Κίτρινο αλεύρι και καθαρό νερό, αποτελούν μια μοναδική συνταγή με αυθεντικά συστατικά περασμένη από χέρι σε χέρι, που δεν κρατά λάδι και κάνει την ζύμη θεϊκή και πεντανόστιμη. Η φέτα σε πλημμυρίζει σε κάθε δαγκωματιά και βάζει φωτιές στον ουρανίσκο με τη σπιρτάδα της.

Αιτία πολέμου στο τραπέζι

Το ψήσιμο του είναι εύκολο και γρήγορο, αφού το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το βγάλεις από το ψυγείο, να το βάλεις είτε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 600W για 2 λεπτά, είτε να το αφήσεις έξω για λίγη ώρα ώστε να μαλακώσει από μόνο του.

Η αγάπη για αυτά τα αυθεντικά προϊόντα ξεκινά από το Γιάννη Λιακόπουλο από το Πήλι Ευβοίας: «Η αγάπη για τη ζύμη στην Εύβοια ξεκινά από την ημέρα που γεννιόμαστε. Από παιδί θυμάμαι να λαχταράω τυροπιτάρια και τηγανόψωμα, θυμάμαι να τρελαίνομαι από τη μυρωδιά τους, όταν τα έβαζε η γιαγιά στο τηγάνι και μοσχοβολούσε όλη η γειτονιά. Τρέχοντας δίναμε μάχες για το ποιος θα πάρει το πρώτο κομμάτι, το οποίο ποτέ δεν φτάνει ακόμη και τώρα»

*Τα προϊόντα της Ευβοιώτισσας διατίθενται στα ψυγεία των super markets, σε κρεοπωλεία και παντοπωλεία ή επικοινωνήστε και με την Ευβοιώτισσα στο 211 0123 575 να σας καθοδηγήσει.

Υ.Γ. Αξίζει πραγματικά να επισκεφθείτε την παραμυθένια ιστοσελίδα της Ευβοιώτισσας, που αποτελεί μια όμορφη εμπειρία από μόνο της.

euboiotissa.com