Ο Άρης Καμπανός, πατέρας του Άλκη που δολοφονήθηκε σε επεισόδιο οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη, φιλοξενήθηκε τη Δευτέρα (11/12) στην εκπομπή «Super Κατερίνα» με την Κατερίνα Καινούργιου στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε αστυνομικός στο πρόσφατο ματς βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού.

Ο κ. Καμπανός στάθηκε περισσότερο στην ευθύνη των γονέων, αναφέροντας πως τίποτα δεν αλλάζει, παρά τα αυστηρά μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, για να καταπολεμήσει το «φαινόμενο» που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε έξαρση, ουσιαστικά σε όλη την επικράτεια της χώρας.

«Στο ίδιο έργο θεατές»

«Δυστυχώς είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Είχαμε τον Άλκη, είχαμε τον Μιχάλη. Ευχόμαστε όλοι να αναρρώσει ο αστυνομικός. Είναι τραγικό το γεγονός μετά από τέτοια φαινόμενα οπαδικής βίας να χάνονται ζωές. Δεν ξέρω πού βαδίζει η κοινωνία μας. Έχει πάρει η πολιτεία αυστηρά μέτρα για την οπαδική βία. Από τη δολοφονία του Άλκη μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει τίποτα. Δεν χρειάζεται μόνο η πολιτεία, πρέπει όλοι να σκύψουμε στο πρόβλημα», τόνισε αρχικά και συνέχισε:

«Ρίχνω φταίξιμο και στους ίδιους τους γονείς. Πηγαίνουν τα παιδιά τους στους αγώνες, κάνουν τα επεισόδια και αντί να τα πείσουν ότι κάνουν κάτι λάθος, δεν κάνουν κάτι. Από την οικογένεια ξεκινάνε όλα. Οι γονείς έχουν το ίδιο μερίδιο ευθύνης. Βλέπουν κάτι άσχημο στο παιδί και δεν κάνουν κάτι».

«Σίγουρα δεν ήταν μεμονωμένο γεγονός η παραβατική συμπεριφορά του 18χρονου. Θα είχε ξανασυμμετάσχει σε επεισόδια. Αν οι γονείς δεν έχουν ιδέα, είναι ακόμα χειρότερα», πρόσθεσε παρακάτω στη συνέντευξή του ο πατέρας του αδικοχαμένου φίλου της ομάδας του Άρη.

«Αφήνουμε τα παιδιά μας να μεγαλώνουν μόνα τους χωρίς να τους μιλάμε, να τα νουθετήσουμε. Έχουμε αφήσει τα παιδιά να μεγαλώνουν με TikTok, Facebook και χωρίς ηθικές αξίες, με σεβασμό στη ζωή, στον αθλητισμό. Είναι τρελό αυτό το πράγμα», κατέληξε προβληματισμένος.