Δώρον-άδωρον η κατάργηση του ΟΔΔΥ

Διατηρούνται όλοι οι υπάλληλοι και επαναλειτουργούν καταργηθέντα τμήματα


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
15:01
12/03/2012
Δώρον-άδωρον η κατάργηση του ΟΔΔΥ
7
loading

Η κατάργηση των οργανισμών άρχισε. Ζήτω οι οργανισμοί! Αυτό είναι το συμπέρασμα της απόφασης των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφορικά με την κατάργηση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού.

Ο γνωστός σε όλους μας από τις δημοπρασίες αυτοκινήτων, ΟΔΔΥ, βάζει λουκέτο. Τα περιουσιακά του στοιχεία και όλες οι υποχρεώσεις του περνούν στο ελληνικό Δημόσιο.

Οι υπηρεσίες του θα παρέχονται πλέον από τις τελωνειακές διευθύνσεις του υπουργείου Οικονομικών, στις οποίες συστήνονται «Τμήματα Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού».

Έτσι, αντί να μειώνονται, οι διευθύνσεις αυξάνονται σε μέγεθος. Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι εργαζόμενοι στον οργανισμό – μόνιμοι, με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου, αλλά και με σχέση έμμισθης εντολής και παγίας αντιμισθίας – μεταφέρονται με την ίδια σχέση εργασίας σε υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών, χωρίς να χάνουν τη θέση τους, την ειδικότητά τους και την προϋπηρεσία τους. Άρα, το μισθολογικό κόστος για το Δημόσιο δεν αλλάζει.

Επιπλέον, σε τρεις πόλεις, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Λάρισα, αίρεται η αναστολή λειτουργίας συγκεκριμένων τμημάτων, για να μπορέσουν να επιτελέσουν το έργο του ΟΔΔΥ και λειτουργίες, όπως το… marketing, στη συμπρωτεύουσα!
Δηλαδή, αντικαθιστούμε έναν οργανισμό, ενεργοποιώντας άλλες υπηρεσίες, τις οποίες έχουμε ήδη καταργήσει στην προσπάθεια για μείωση του κόστους και αποτελεσματικότερη διαχείριση του μηχανισμού.

Με τέτοιες πρακτικές και κινήσεις, που -ακόμα και σήμερα- ακυρώνουν το βασικό σκοπό, που είναι η μείωση των δημόσιων δαπανών και ο εξορθολογισμός του κράτους, χάνουμε για ακόμη μια φορά την ουσία και οδηγούμαστε σε ακόμα πιο επώδυνες πολιτικές για τους πολλούς (ιδιωτικοί υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και συνταξιούχοι), προς όφελος των ολίγων (δημόσιοι υπάλληλοι).

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Aimilios

  το ΟΔΔΥ δεν εκανε απολυτως τιποτα ή μαλλον για την ακριβεια διευκολυνε τους γνωστους ΔΥ να παρουνε πολυτελες αυτοκινητο απο παμφηνα εως τσαμπα

 2. avatar Angus

  Δηλαδή τη περιμένατε....? Το μάρμαρο θα το πληρώσει ο ιδιώτης,και κυρίως ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα.
  Στο δημόσιο τομέα αλαξε κάτι...?Ούτε πρόκειτε.
  Πουλάνε "παραμυθι" στους ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ,μη το τρώμε και εμείς,και όπως λέει και ο Βασίλης πιο κατω,μας φταίει η Μέρκελ και η παρεα της...

 3. avatar xaridis xaris

  αισχος

 4. avatar vasilis

  ελληνικες δουλεις . και μετα μας φταιει η μερκελ , ο σοιμπλε

 5. avatar Costas46

  Εκλογές έρχονται, μπορούν να απολύσουν ?
  ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΖΙ !!!!

 6. avatar giannis

  Η εξοικονόμηση στη συγκεκριμενη περίπτωση έγινε από την κατάργηση των θέσεων Διευθύνοντος συμβούλου προέδρου μέλων ΔΣ και καθε λογής συμβούλων. Δεν καταλαβαίνω πως η απολύσεις των υπαλλήλων του ΟΔΔΥ θα βοηθήσουν τους ιδιωτικόυς υπαλλήλους? Ετσι και αλλιώς η πλειοψήφία των εσίδων του κράτους πάει για την αποπληρωμή των ληστρικών τόκων.

  1. avatar Δημήτρης

   Καί αυτοί οι υπάλληλοι από ποιόν πληρώνονται?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει