Τι αλλάζει σε ΕΝΦΙΑ και ενοίκια με το πολυνομοσχέδιο

Νέες επιβαρύνσεις για ιδιοκτήτες ακινήτων


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
7:30
12/10/2015
Τι αλλάζει σε ΕΝΦΙΑ και ενοίκια με το πολυνομοσχέδιο
4
loading

Βαρύ χτύπημα στην κατοικία φέρνει το πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα, Δευτέρα, στη Βουλή, σε εφαρμογή των προαπαιτούμενων από το τρίτο μνημόνιο.

Πλέον με το πολυνομοσχέδιο ο ιδιοκτήτης θα πληρώνει από φέτος και για το εισόδημα που δεν εισπράττει από το ενοίκιο, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται ο φόρος στα ενοίκιο από 11% σε 15% για κάτω από 12.000 ετησίως και σε 35% αντί 33% για πάνω από 12.000 ευρώ.

Το πολυνομοσχέδιο φέρνει επιβαρύνσεις για τους εκμισθωτές ακινήτων, με αύξηση του φόρου στα ενοίκια, ακόμα και στα ανείσπρακτα, αναδρομικά από την 1-1-2015, ενώ καταργούνται και απαλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.

Οι φορολογικές επιβαρύνσεις για τους εκμισθωτές ισχύουν για τα φετινά εισοδήματα από ενοίκια και θα αποτυπωθούν στο εκκαθαριστικό σημείωμα που θα λάβουν το επόμενο έτος.

Ουσιαστικά για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που θέλουν να τα ενοικιάζουν το χτύπημα είναι διπλό καθώς:

-Αυξάνεται ο φόρος από το 11% στο 15% για τα εισοδήματα έως 12.000 ευρώ (και στο 35% από 33% για τα εισοδήματα από 12.000 ευρώ και πάνω)

-Καταργείται το προνόμιο της εκχώρησης ανείσπρακτων ενοικίων στο δημόσιο από 01/01/2015.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar τράγος

  Οταν σου συμπεριφέρονται έτσι μετά σου λένε γιατί δεν έχεις ηθική, αισθήματα, συμπόνια, θρησκεία και άλλα τέτοια. Όλα μπορούν να δικαιολογηθούν σε αυτόν τον κόσμο. Τίποτα δεν είναι αδικαιολόγητο.

 2. avatar Ile

  Κανένας νομος πού προστατερτον ιδιοκτήτη δηλαδή.... Αν κάποιος το μονο εισόδημα που εχει και είναι από ενα ενοίκιο δηλαδή που έχει να του πληρωθεί εδώ και 4-5 μηνες θα πληρώσει και φόρο απο πού ?????

 3. avatar Σαμπάνης

  Πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 οι του Πρώτη φορά αριστερά μας έλεγαν να μην πληρώσουμε τις δυο τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ γιατί θα τον καταργούσαν μόλις γινόταν κυβέρνηση, ή το άλλο πιο καλό, ότι η πρώτη φορά αριστερά δεν θα ψήφιζε μνημόνιο (αυτή η βουλή κύριοι της ΝΔ δεν θα ψηφίσει μνημόνιο) (Επανειλημμένα το έλεγε η κ.Κωνσταντοπούλου στην Βουλή, και πολλοί άλλοι αριστεροί εργατοπατέρες ). Αντί για τα μεγάλα λόγια και τις ελπίδες του Λαού για κάτι καλύτερο ,ήρθαν τα πολύ χειρότερα. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

 4. avatar laz

  Καλά τον ΕΝΦΙΑ να το καταλάβω...δε γινόταν αλλιώς. Αυτό με τα ανείσπρακτα όμως? Τόσο γελοίοι είναι? Βγάλε ένα νόμο που να μου δίνει δικαίωμα να πετάω άμεσα έξω τον κακοπληρωτή ενοικιαστή και μετά βγάλε τέτοιο νόμο.
  Δηλαδή τόσο αλήτες είστε? ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ...ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟΟ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει