Το φιλόδοξο σχέδιο της κυβέρνησης για την αξιοποίηση του Ελληνικού παρουσιάζει ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, ενώ στην ερώτηση περί ανασχηματισμού δηλώνει ότι «ο πρωθυπουργός κάνει καλά τη δουλειά του, ας κάνουμε και οι υπουργοί τη δική μας».  Ο υπουργός μιλά για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας και επισημαίνει ότι χρειάζεται ένα συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης του χρέους.

Σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», ο Χ. Παμπούκης εξηγεί ότι το Ελληνικό «θα αποτελέσει έναν μηχανισμό δημιουργίας και μετάδοσης ισχυρής ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, τόσο στην κατασκευή όσο και σε μόνιμη βάση στο μέλλον. Θα δημιουργηθούν πάνω από 35.000 θέσεις εργασίας».  Ο υπουργός πρόσθεσε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ελληνικό θα τεθεί σε ανοιχτή διαβούλευση.

Για τις πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. για την Ελλάδα, ο Χ. Παμπούκης σχολίασε ότι «είναι οξυγόνο για να προχωρήσουμε, αλλά δεν αποτελεί συνολική λύση στο πρόβλημα. Η λύση είναι ο δραστικός περιορισμός του χρέους και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς μας, που θα φέρει πρωτογενή αποτελέσματα».

Σε ερώτηση σχετικά με τον φημολογούμενο ανασχηματισμό, ο υπουργός δήλωσε: «Δεν συμμετέχω σε αντιπαραγωγικές συζητήσεις, Ο πρωθυπουργός κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. Ας κάνει και ο καθένας από εμάς τη δική του».

Τέλος, ο Χ. Παμπούκης αναφέρθηκε στο σενάριο περί απολύσεων στο δημόσιο τομέα, λέγοντας ότι «οι απολύσεις δεν είναι το ζητούμενο. Η αύξηση παραγωγικότητας στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα αποτελεί ζητούμενο».