Ένας Καλύμνιος ψαράς δεν πίστευε στα μάτια του όταν αντίκρισε την ψαριά του στο μόλο της Καλύμνου. Ένας λαγοκέφαλος βάρους σχεδόν έξι κιλών, πιάστηκε στο αγκίστρι του και εκείνος δεν το πίστευε. Μάλιστα είναι ένας από τους μεγαλύτερους που έχουν πιαστεί στα ελληνικά νησιά.

«Το συγκεκριμένο ψάρι, είναι αρκετά μεγάλο. Υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα. Στην Ελλάδα έχουν βρεθεί μέχρι 8 κιλά. Το συγκεκριμένο είδος είναι τοξικό. Δεν τρώγεται. Χαρακτηριστικό του είδους είναι οι ασημένιες πλευρές. Πάνω στη ράχη έχει ένα γκρι μπλε χρώμα με μαύρες βούλες και το πιο χαρακτηριστικό του είναι τα δόντια του, από όπου και παίρνει το όνομά του. Είναι ένα άγριο ψάρι. Δεν θα επιτεθεί. Αν νιώσει όμως ότι απειλείται θα προσπαθήσει να δαγκώσει» είπε ο κ. Γιώβος, Διευθυντής Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Isea στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Το δάγκωμα του δεν είναι δηλητηριώδες άρα το δάγκωμα του δεν προκαλεί κάτι, όμως τα δόντια του είναι ιδιαίτερα κοφτερά και μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και ακρωτηριασμό.

Οι λαγοκέφαλοι εντοπίστηκαν πρώτη φορά στη Μεσόγειο το 2003. Είναι ένας είδος ψαριού εισβολέα το οποίο τα τελευταία χρόνια αλιεύεται πολύ συχνά και στα ελληνικά νησιά.