Μια συγκλονιστική φωτογραφία είδε το φως της δημοσιότητας και αποτυπώνει τη φρίκη της ξηρασίας στην Κένυα. Έξι νεκρές καμηλοπαρδάλεις σχηματίζουν σχεδόν έναν κύκλο στο χώμα με τα αδυνατισμένα σώματά τους.

Η ξηρασία στην Κένυα έχει ως αποτέλεσμα άνθρωποι και ζώα να πασχίζουν να βρουν τροφή και νερό, όπως σημειώνει ο βρετανικός Guardian.

Αδύναμα ήδη, τα ζώα πέθαναν όταν κόλλησαν στη λάσπη, σύμφωνα με τον φωτορεπόρτερ @edr4m, ο οποίος κατέγραψε τη συγκλονιστική εικόνα.

Οι καμηλοπαρδάλεις προσπαθούσαν να φτάσουν σε μια κοντινή δεξαμενή, παρόλο που είχε όμως σχεδόν στερέψει, όπως ανέφερε το πρακτορείο Getty.

Τα άψυχα σώματά τους μεταφέρθηκαν στα περίχωρα του χωριού Eyrib στην κομητεία Wajir για να αποφευχθεί η μόλυνση του νερού της δεξαμενής.

Η τοπική ιστοσελίδα Star μετέδωσε ότι 4.000 καμηλοπαρδάλεις κινδυνεύουν να χαθούν εξαιτίας της ξηρασίας.

Και δεν είναι μόνο τα ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο. Εκτιμάται πως 2,1 εκατομμύρια Κενυάτες βρίσκονται αντιμέτωποι με την πείνα εξαιτίας της σοβαρής ξηρασίας που πλήττει τη μισή χώρα, όπως προειδοποίησαν οι αρμόδιες αρχές τον Σεπτέμβριο.

Την περασμένη Τρίτη, τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν πως 2,9 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται ακόμη επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια. Κάποιες περιοχές της Κένυας είχαν αναφέρει πρόσφατα τις χειρότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων δεκαετιών, σημείωσε.