Χιλιάδες γενετικά τροποποιημένα κουνούπια απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα αυτή τη βδομάδα, όσο η Φλόριντα προσπαθεί να παλέψει ένα επικίνδυνο είδος κουνουπιού.

Η βρετανική εταιρία βιοτεχνολογίας Oxitec θέλει να μειώσει τους πληθυσμούς του κουνουπιού Aedes aegypti, το οποίο μεταδίδει αρρώστιες όπως ο Ζίκα και ο κίτρινος πυρετός, σύμφωνα με την εφημερίδα Miami Herald.

Το project αποσκοπεί στο ζευγάρωμα των γενετικά τροποποιημένων αρσενικών κουνουπιών με τα θηλυκά Aedes aegypti, τα οποία είναι αυτά που τσιμπάνε. Η κίνηση είναι γνωστή ως «μηχανισμός θανάτου», καθώς κανένας θηλυκός απόγονος της διασταύρωσης δεν επιβιώνει.

«Τα θηλυκά παιδιά αυτών των ενώσεων δεν μπορούν να επιβιώσουν και ο πληθυσμός των Aedes aegypti ελέγχεται ως αποτέλεσμα», λέει η Oxitec στο ανακοινωθέν της.

Οι Αρχές θα απελευθερώσουν 12.000 κουνούπια τη βδομάδα, για μια περίοδο 12 εβδομάδων. Παρά το γεγονός ότι η κίνηση έχει πάρει το πράσινο φως από τους ρυθμιστικούς φορείς, ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς, σημαντική μερίδα κατοίκων αντιδρούν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.