Οι Impaled Nazarene, η μπάντα ορόσημο του black/ thrash metal θα επισκεφθεί την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα στις 4 & 5 Φεβρουαρίου 2011 αντίστοιχα, ξεκινώντας το Road To The Balkans Tour απο την Σλοβενία και τελειώνοντας στην Ελλάδα στις σκηνές του Eightball και του An Club.

Οι δυνάμεις των αρχικών μελών της ενώθηκαν το 1990, ενώ μόλις το 1992 η κυκλοφορία του “Tol Cormpt Norz Norz Norz” αγγίζει την 40η θέση των Φινλανδικών charts. Ένα χρόνο μετά ηχογραφείται το “Ugra- Karma” και το 7ʼʼ ΕP “Masowhore”, και οι Φιλανδοί από την πρώτη και όλας μέρα κυκλοφορία τους κερδίζουν συνεχώς έδαφος και νέους οπαδούς. Το 1995 το συγκρότημα μπαίνει στο στούντιο προκειμένου να ηχογραφήσει ένα mini cd, πράγμα το οποίο όμως δεν έγινε ποτέ καθώς ο Jarva και ο K. Luttinen από το πρώτο ακόμα βράδυ πιάστηκαν στα χέρια.

Παρόλα αυτά ο Reima Kellokoski παίρνει τη θέση του Luttinen και από τότε και έπειτα η μπάντα επιστρέφει ξανά στον brutal ήχο της. Το 1998 οι Impaled Nazarene συνοδεύουν τους Children Of Bodom σε Live της Ρωσίας. Κατά τη διάρκεια του πάρτι μετά τη συναυλία, ο Alexi Laiho κηρύσσεται επίσημος lead κιθαρίστας των Nazarene, όμως απουσιάζει συνεχώς από τις live εμφανίσεις μεγάλων φεστιβάλ λόγω των υποχρεώσεών του με τους Sinergy.

Ο Laiho αποχωρεί από τους Impaled Nazarene και το 2000 έρχονται στην Ελλάδα για δυο συναυλίες στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τους Children Of Bodom, οι οποίες σημείωσαν τεράστια επιτυχία. Το επετειακό “Decade Of Decadence” κυκλοφορεί και οι Φιλανδοί γιορτάζουν τα 10 χρόνια από τη δημιουργία τους. Ακολουθεί το “AOWDNMP” και η διαφορά στον ήχο τους σε σχέση με το πρωταρχικό στάδιό τους είναι απόλυτα διακριτή. Η μπάντα εξακολουθεί να παίρνει μέρος σε κορυφαία φεστιβάλ του metal ήχου μέχρι σήμερα. Τέλος ένας νέος δίσκος έρχεται να προστεθεί στην λίστα τους, το “Road To The Octagon”, ο οποίος κυκλοφορεί στις 20 Νοεμβρίου από την Osmose Productions.

Οι Ritual Of Odds δημιουργήθηκαν το 2003 με το όνομα Existence Edge και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους demo to 2006 με τίτλο “Building Up The Underverse”. Το 2008 το συγκρότημα κυκλοφόρησε την πρώτη ολοκληρωμένη του δουλειά “Underverse” και ξεκίνησε μια σειρά συναυλιών (μαζί με τους Septic Flesh, Omen και WEB) στη γενέτειρα πόλη του, Πάτρα. Μέχρι το τέλος του 2010 ο δεύτερος ολοκληρωμένος δίσκος των Ritual Of Odds θα είναι έτοιμος για να δώσει τη δικιά του συνέχεια στο ελληνικό metal.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ