Τεράστια επιτυχία είχε το ανοιχτό κάλεσμα-αγγελία των Smashing Pumpkins για νέο κιθαρίστα. Σε ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα τρία μέλη του αμερικανικού συγκροτήματος της alternative rock, Μπίλι Κόργκαν, Τζέιμς Ίχα, Τζίμι Τσάμπερλιν ανακοίνωσαν ότι έχουν λάβει πάνω από 10.000 αιτήσεις.

«Το συγκρότημα έχει λάβει πάνω από 10.000 αιτήσεις για τη θέση του δεύτερου κιθαρίστα» έγραψαν οι Smashing Pumpkins. «Προς το παρόν, υπάρχουν οκτώ άτομα που εργάζονται με πλήρες ωράριο, για να αξιολογήσουν τον καθένα».

Η τρέχουσα σύνθεση των Smashing Pumpkins περιλαμβάνει τον Κόργκαν στα φωνητικά/κιθάρα, τον Ίχα στην κιθάρα και τον Τσάμπερλιν στα ντραμς, μαζί με τον μπασίστα των περιοδειών Τζακ Μπέιτς και την πολυοργανίστα Κέιτ Κολ. Ωστόσο, όποιον κι αν επιλέξουν οι Pumpkins θα πρέπει να μάθει γρήγορα, καθώς αυτό το καλοκαίρι, το συγκρότημα θα είναι μαζί με τους Weezer σε περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία και μετά θα συμμετάσχουν στην περιοδεία «The Saviors Tour» των Green Day.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, τον περασμένο Οκτώβριο ο επί σειρά ετών κιθαρίστας του γκρουπ, Τζεφ Σρέντερ, ανακοίνωσε ότι φεύγει μετά από 15 χρόνια. «Αποφάσισα να φύγω από το συγκρότημα για να εξερευνήσω ένα ελαφρώς διαφορετικό μονοπάτι» έγραψε τότε.