Ένα μικρό κοριτσάκι ήθελε απλώς να κολυμπήσει με τα αδέρφια της και τον μπαμπά της. Η οικογένεια από την Τουρκία πηδούσε από μια βάρκα σε καταγάλανα νερά και το κοριτσάκι φορούσε μπρατσάκια και όλοι νόμιζαν ότι ήταν ασφαλής.

Αλλά ένα τρομακτικό βίντεο δείχνει τι μπορεί να συμβεί όταν τα παιδιά δεν φορούν κάποιο σωσίβιο που προσφέρει ασφάλεια. «Μια μικρή ανακεφαλαίωση των σημερινών διακοπών», αναφέρει η λεζάντα του βίντεο στο Instagram.

Το βίντεο δείχνει έναν άνδρα να κρατάει ένα μικρό κορίτσι σε ένα σκάφος. Φοράει μπρατσάκια. Ο άντρας της δίνει ένα φιλί στο μάγουλο και στη συνέχεια την αφήνει στο νερό, πιστεύοντας ότι θα βυθιστεί και μετά θα ανεβεί στην κορυφή. Αλλά τα μπρατσάκια γλιστρούν από τα χέρια της…

Η κάμερα δείχνει δύο μπρατσάκια να επιπλέουν στο νερό καθώς το κοριτσάκι βουτάει στη θάλασσα.

Ο κόσμος αντέδρασε στο βίντεο για τους κινδύνους που υπάρχουν. Το βίντεο έγινε γρήγορα viral με πάνω από 90 εκατομμύρια προβολές. Ο κόσμος είχε πολλά να πει, με κάποιους να σοκάρονται με το πόσο ανόητοι ήταν οι γονείς που δεν είδαν τον κίνδυνο της κατάστασης και άλλους να ανησυχούν για το κοριτσάκι.

Το βίντεο διακόπηκε όταν η μικρή έπεσε στο νερό.

«Πώς δεν το προέβλεψε αυτό; Σοβαρά; Τόσο ανεύθυνος;» έγραψε κάποιος. «Δεν μπορώ να βρω αυτό το βίντεο αστείο! Αυτό είναι φρικτό, τι είδους γονιός είναι αυτός;!» έγραψε ένα άλλο εξαγριωμένο άτομο.

Εν μέσω των αντιδράσεων, αναρτήθηκε από τον λογαριασμό της μητέρας του κοριτσιού ένα άλλο βίντεο, λέγοντας ότι η κόρη της ήξερε να κολυμπάει και είναι πολύ εξοικειωμένη με το νερό. Είπε ότι το κορίτσι επέμενε να πηδήξει από τη βάρκα για να συναντήσει τα αδέρφια της. Πρόσθεσε ότι τα μπρατσάκια είχαν βγει επειδή τα χέρια του μικρού κοριτσιού γλιστρούσαν από το αντηλιακό.

Κι ενώ πολλοί από εμάς περάσαμε τα καλοκαίρια της παιδικής μας ηλικίας φορώντας μπρατσάκια, πλέον δεν θεωρούνται και τόσο ασφαλή, αναφέρει η New York Post.

Σύμφωνα με τη σχολή κολύμβησης Little Fish, μπορεί να εμποδίσουν την πρόοδο των παιδιών στην κολύμβηση και να είναι εντελώς επικίνδυνα. «Η χρήση τους φέρνει το σώμα του παιδιού σε κάθετη θέση, η οποία δεν είναι η σωστή θέση για την εκμάθηση της κολύμβησης», αναφέρει η ιστοσελίδα.

Η παρουσία τους δημιουργεί επίσης μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας σε παιδιά και ενήλικες.

Παράλληλα, «μπορούν εύκολα να γλιστρήσουν, να ξεφουσκώσουν ή το παιδί σας μπορεί να αναποδογυρίσει μέσα σε αυτά και να κολλήσει, χωρίς να μπορεί να σηκωθεί ξανά».