Σε φυλάκιση 18 μηνών καταδικάστηκε σήμερα ένας Βρετανός για μια ασυνήθιστη κλοπή: το αντικείμενο του πόθου του ήταν 200.000 σοκολατένια αυγά, τα οποία προσπάθησε να αρπάξει από μια αποθήκη, μεταφέροντάς τα με ένα, επίσης κλεμμένο, τρακτέρ.

Ο Τζόμπι Πουλ, 32 ετών, μπήκε στις 11 Φεβρουαρίου σε μια αποθήκη στο Τέλφορντ, στην κεντρική Αγγλία. Συνέδεσε στο τρακτέρ το ρυμουλκούμενο όχημα που περιείχε τα σοκολατένια αυγά της εταιρείας Cadbury και βγήκε στον γειτονικό αυτοκινητόδρομο. Πολύ γρήγορα, έγινε αντιληπτός από αστυνομικούς και παραδόθηκε χωρίς να προβάλει αντίσταση.

Η αξία των σοκολατένιων, γεμιστών αυγών «Crème eggs», ξεπερνά τα 35.000 ευρώ.

Ο Πουλ δήλωσε ένοχος για κλοπές, υλικές ζημιές και οδήγηση χωρίς ασφάλιση. Η δικηγόρος του, Ντέμπρα Γουάιτ, είπε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης της «έχει μετανοήσει ειλικρινά» και αποδέχεται «την πλήρη ευθύνη» των πράξεών του. Υποστήριξε ότι ο Πουλ διένυε μια δύσκολη περίοδο στη ζωή του και εξαιτίας αυτού έκανε χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ – όμως δεν φάνηκε να πείθει τον δικαστή Άντονι Λόουι. Ο τελευταίος σχολίασε ότι η για την κλοπή αυτή χρειαζόταν «σχεδιασμός» και δήλωσε «πεπεισμένος» για την εμπλοκή και άλλων προσώπων.

Όταν συνελήφθη ο Πουλ, η τοπική αστυνομία υπερηφανευόταν στο Twitter ότι «έσωσε το Πάσχα».

Εκτός από τους μήνες που θα μείνει στη φυλακή, ο Πουλ πήρε και έξι βαθμούς ποινής στο πόιντ σύστεμ, επειδή οδηγούσε ανασφάλιστος.