Καθημερινά μεγάλα γεγονότα απασχολούν την παγκόσμια κοινή γνώμη. Οι ειδήσεις μεταφέρονται από επαγγελματίες που βρίσκονται πάντα στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή. Έλληνες και ξένοι φωτορεπόρτερ ενώνουν τις ματιές και τις εμπειρίες τους και ανεβάζουν τις φωτογραφίες τους στα μεγαλύτερα πρακτορεία. Κάποια από τα «κλικ» μας ταξιδεύουν ενώ κάποια άλλα μας γεμίζουν πόνο και θλίψη.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

«Φλέγεται» η Γαλλία για το συνταξιοδοτικό

«Παραλύει» από τις απεργίες η Γαλλία. Στους δρόμους χιλιάδες διαδηλωτές εναντίον Μακρόν. Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι απεργίες στην Γαλλία, καθώς χιλιάδες πολίτες βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του Εμανουέλ Μακρόν, να προχωρήσει τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού. Οι αντιδράσεις έχουν αυξηθεί από τη στιγμή που η κυβέρνηση προώθησε το νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο χωρίς ψηφοφορία την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα τις τελευταίες μέρες, να λαμβάνουν χώρα πλήθος διαδηλώσεων τόσο στο Παρίσι, όσο και σε άλλες πόλεις, με συμπλοκές διαδηλωτών και αστυνομίας. Τα εργατικά συνδικάτα εκτιμούν πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό ενάντια στην πολιτική του Γάλλου προέδρου, η οποία σύμφωνα με όσα δήλωσαν χαρακτηρίζεται από περιφρόνηση και ψέματα.

Συνάντηση κορυφής μεταξύ Πούτιν – Σι

Το ψυχροπολεμικό σκηνικό επιβεβαιώνεται με δύο συναντήσεις κορυφής, λίγες μέρες μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης του Βλάντιμιρ Πούτιν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Ο Κινέζος πρόεδρος επισκέφτηκε τη Ρωσία ενώ ο Ιάπωνας πρωθυπουργός την Ουκρανία – ο πρώτος ηγέτης της χώρας που επισκέπτεται εμπόλεμη ζώνη, μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη Μόσχα, ο Πούτιν επισφράγισε ότι η Κίνα είναι ο πιο σημαντικός οικονομικός εταίρος της Ρωσίας, ενώ ο Σι Τζινπίνγκ υποστηρίζει ειρηνευτικό σχέδιο το οποίο δεν περιλαμβάνει την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τις κατεχόμενες περιοχές.

Παγκόσμια ημέρα νερού

Το νερό είναι απαραίτητο συστατικό της ζωής. Η Παγκόσμια Ημέρα νερού καθιερώθηκε το 1993, για να μας θυμίζει κάθε χρόνο πόσο απαραίτητο είναι το πόσιμο νερό και η ποιότητα του για τις ζωές μας. Η πρόσβαση σε αυτό, θα πρέπει να είναι καθολική. Ωστόσο αυτή τη στιγμή, το νερό είναι ένα αγαθό σε κρίση. Η διαθεσιμότητα του σε σχέση με τη ζήτησή του, είναι δυσανάλογες, ενώ η κλιματική κρίση σε συνδυασμό με την υπερθέρμανση του πλανήτη, δημιουργεί πολλά προβλήματα. Στη φωτογραφία, ένας άντρας καθαρίζει ρούχα στις όχθες του ποταμού Βραχμαπούτρα την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στο Γκουβαχάτι της Ινδίας. Στη χώρα, οι υδροφόρες ρίχνουν νερό σε διάφορα πηγάδια, προκαλώντας τη μαζική και απεγνωσμένη συγκέντρωση των ντόπιων που σπεύδουν γύρω από το πηγάδι για ένα κουβά νερό, προτού αυτό στερέψει ξανά…. Το πολύτιμο αγαθό δεν είναι για όλους…

Ξεκίνησε το Ραμαζάνι

Ξεκίνησε την Τετάρτη 22 Μαρτίου ο μήνας νηστείας και περισυλλογής των μουσουλμάνων, το Ραμαζάνι. Το Ραμαζάνι είναι ο ένατος μήνας του ισλαμικού έτους, κατά τον οποίο, σύμφωνα με την παράδοση, «παραδόθηκε το Κοράνι ως οδηγός των ανθρώπων» . Ο μήνας αυτός είναι ιερός για τους μουσουλμάνους, καθώς επιβάλλεται να τηρούνται ορισμένοι κανόνες, που έχουν χαρακτήρα εξιλασμού και υπακοή στις εντολές του Θεού (Αλάχ). Στη φωτογραφία Μουσουλμάνες πιστές από την Ινδονησία κάνουν νυχτερινή προσευχή που ονομάζεται «tarawih» κατά την παραμονή της πρώτης ημέρας του ιερού μήνα νηστείας του Ραμαζανιού.

Εκτεταμένη οργή στο Λίβανο για τις άθλιες οικονομικές συνθήκες

Λίβανο

Βετεράνοι στρατιωτικοί και αστυνομικοί συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας του Λιβάνου, στην προσπάθειά τους να σπάσουν τα οδοφράγματα και να φτάσουν μέχρι την έδρα της κυβέρνησης. Η αστυνομία προχώρησε σε χρήση δακρυγόνων για να τους απομακρύνει, με τους βετεράνους να λένε πως αυτό είναι το «ευχαριστώ» για τις θυσίες τους. Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον φράχτη που οδηγεί στα κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης στο κέντρο της Βηρυτού, εν μέσω εκτεταμένης οργής για τις σκληρές οικονομικές συνθήκες στη χώρα. Στους δρόμους και οι καταθέτες… Στη φωτογραφία, φαίνεται πυροτέχνημα να εκρήγνυνται στα χέρια ενός διαδηλωτή πριν προλάβει να τα εκτοξεύσει στο κτίριο της Κεντρικής Τράπεζας του Λιβάνου.

Οι ανθισμένες κερασιές υποδέχονται την Άνοιξη

Πιστές στο ραντεβού τους, οι κερασιές άνθισαν για μια ακόμη φορά σηματοδοτώντας πως η Άνοιξη είναι εδώ. Το όμορφο ροζ και λευκό άνθος τους δημιουργεί μερικά από τα πιο όμορφα φυσικά σκηνικά. Στη φωτογραφία φαίνεται το Μνημείο της Ουάσιγκτον καθώς τα άνθη της κερασιάς φτάνουν στο αποκορύφωμά τους αυτή την εβδομάδα στο Tidal Basin στην Ουάσιγκτον. Εκατοντάδες πολίτες φωτογραφήθηκαν δίπλα στα πανέμορφα δέντρα…

Τα δικαστικά «μπλεξίματα» της Γκούινεθ Πάλτρου

Ξεκίνησε την Τρίτη η δίκη της ηθοποιού Γκουίνεθ Πάλτροου η οποία κατηγορείται ότι τραυμάτισε ένα συνταξιούχο γιατρό και τον εγκατέλειψε όταν έκανε σκι το 2016 στη Γιούτα. Ο γιατρός Τέρι Σάντερσον ισχυρίζεται πως από το ατύχημα έσπασαν πλευρά του και υπέστη εγκεφαλική βλάβη. Ο ίδιος υποστηρίζει πως η διάσημη ηθοποιός έδειξε αδιαφορία μετά τον τραυματισμό του, ενώ την κατηγορεί πως κατέβαινε την πλαγιά «αφηρημένη» και «χωρίς να προσέχει».