Με την ειδησεογραφία κάθε μέρα να γίνεται όλο και πιο «βαριά», ο φωτογραφικός φακός έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει και να προσφέρει μια μικρή διέξοδο σε εικόνες μαγικές που δείχνουν και την άλλη πλευρά της ζωής. Κάθε φωτογραφία και μια μικρή ή μεγάλη ιστορία.

Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, λοιπόν. Αυτό είναι σίγουρο και αποδεδειγμένο. Και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στις εικόνες που ακολουθούν από το Associated Press συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Downing Street, Λονδίνο: Η αμηχανία του «πρωτάρη» Rishi Sunak

Μετά την παραίτηση της Λιζ Τρας, νέο πρωθυπουργός της Βρετανίας έγινε ο Rishi Sunak. Οι φωτογραφίες, πλέον, θα είναι μέσα στην καθημερινότητα του. Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022, ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας επισκέφθηκε τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ όπου διορίστηκε και επίσημα στη θέση του πρωθυπουργού από τον Βασιλιά της Βρετανίας, Κάρολο Γ’. Κατά την επιστροφή του στην Downing Street, ο Rishi Sunak πραγματοποίησε ομιλία ενώ στο τέλος του λόγου του άνδρες μετακίνησαν τον άμβωνα που είχε τοποθετηθεί μπροστά του με την αμηχανία του να καταγράφεται στο φωτογραφικό φακό για το πού πρέπει να σταθεί στην συνέχεια ως… «πρωτάρης» πρωθυπουργός.

Βουδαπέστη, Ουγγαρία: Οι σκιές μιας φρουράς που στέκει αγέρωχη

Η Ουγγρική Επανάσταση του 1956 ή Ουγγρική Εξέγερση ήταν μια πανεθνική επανάσταση κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Ουγγαρίας και των πολιτικών της που είχαν επιβληθεί από τη Σοβιετική Ένωση, που διήρκεσε από τις 23 Οκτωβρίου ως τις 10 Νοεμβρίου 1956. Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 οι τιμητικές φρουρές της Ουγγαρίας παρευρέθηκαν στην επίσημη τελετή έπαρσης της σημαίας για την 66η επέτειο της Ουγγρικής αντικομμουνιστικής εξέγερσης του 1956 μπροστά από το Κοινοβούλιο στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας και ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε τις σκιές μιας φρουράς που στέκει αγέρωχη.

Κάνσας σίτι, Μιζούρι: Το χρώμα του φθινοπώρου

Με τον Οκτώβριο να φτάνει στο τέλος του, το φθινόπωρο έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή του. Τα πάντα γύρω μας έχουν βαφτεί στα χρώματα της μελαγχολικής εποχής του χρόνου. Στο Κάνσας σίτι του Μιζούρι, μια γυναίκα ποζάρει ξέγνοιαστη, χαρούμενη και χοροπηδώντας μπροστά σε ένα δέντρο σφενδάμου το οποίο είναι «βαμμένο» στο χρώμα του φθινοπώρου.

Βομβάη, Ινδία: Το φως κερδίζει το σκοτάδι

Το φως κερδίζει το σκοτάδι και αυτό είναι κάτι που τα παιδιά ξέρουν και ας μην μπορούν να το διατυπώσουν με λόγια. Στη Βομβάη της Ινδίας, τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022, παιδιά άναψαν κροτίδες κατά τη διάρκεια του Diwali, του φεστιβάλ των φώτων που διεξάγεται στη χώρα. Οι Ινδοί γιορτάζουν το Diwali, το ινδουιστικό φεστιβάλ που συμβολίζει τη νίκη του φωτός επί του σκότους.

Βουκουρέστι, Ρουμανία: Η έκλειψη του ήλιου έκανε μέχρι και τη θεά Μινέρβα να… σκοτεινιάσει

Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 σε κάθε σημείο της γης για να παρακολουθήσουν την τελευταία ηλιακή έκλειψη του έτους, ένα φαινόμενο όπου το φεγγάρι για λίγο ρίχνει τη μαύρη σκιά του πάνω στον ήλιο και τον… σβήνει. Η έκλειψη ήταν ορατή σε όλη την Ευρώπη, τη δυτική Ασία, τη βορειοανατολική Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, η έκλειψη του ήλιου έκανε ακόμα και το άγαμα της θεάς Μινέρβα να… σκοτεινιάσει.

Σάο Πάολο, Βραζιλία: Η δημοκρατία έχει δύναμη και πρέπει να φαίνεται παντού

Η δημοκρατία έχει δύναμη και πρέπει να φαίνεται και να αναγράφεται παντού για να μην το ξεχάσει κανείς. Άνθρωποι περπατούν σε μια πεζογέφυρα στην οποία αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα η λέξη «δημοκρατία» στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας την Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022. Η Βραζιλία θα διεξάγει επαναληπτικές προεδρικές εκλογές στις 30 Οκτωβρίου.

Ρώμη, Ιταλία: Άρχισαν οι πονοκέφαλοι για την Τζόρτζια Μελόνι

Η Τζόρτζια Μελόνι είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιταλίας και όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, έχουν ήδη ξεκινήσει οι… πονοκέφαλοι για εκείνη. Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022, η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι παρευρέθηκε σε συζήτηση στη Γερουσία ενόψει της ψήφου εμπιστοσύνης για τη νέα κυβέρνηση, στη Ρώμη και τα θέματα που συζητήθηκαν μάλλον της προκάλεσαν άγχος και… πονοκέφαλο.

Αθήνα, Ελλάδα: Μαγεύτηκε ο Όλαφ Σολτς με την Ακρόπολη

Στην Ακρόπολη ξεναγήθηκε ο Όλαφ Σολτς και ο ίδιος μαγεύτηκε από την επιβλητικότητα των μνημείων που αντίκρισε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Όλαφ Σολτς περπάτησαν στον αρχαίο ναό του Παρθενώνα στο λόφο της Ακρόπολης την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψης του γερμανού καγκελάριου στην Ελλάδα.