Στις ΗΠΑ πλέον το να έχουν οι τάξεις βιβλία, αρκετά μολύβια και χαρτί για όλους τους μαθητές δεν είναι αρκετό. Μια δασκάλα στην κομητεία του Όκλαντ του Μίσιγκαν μοιράστηκε μερικές ανησυχητικές αλλά δυνητικά απαραίτητες συμβουλές με τους συναδέλφους της εκπαιδευτικούς σχετικά με έναν έξυπνο τρόπο να αντιμετωπίσει έναν ένοπλο στην τάξη.

Η πρότασή της για το χειρότερο σενάριο έγινε viral στο TikTok με 2,4 εκατομμύρια προβολές, καθώς οι χρήστες συζητούσαν για την τρομερή κατάσταση των αμερικανικών σχολείων και τα δεκάδες θύματα της τυφλής βίας των ενόπλων.

Η Carly Zacharias, δασκάλα Ισπανικών στη Σχολική Περιοχή του Μπέρκλεϋ, μοιράστηκε το βίντεο που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια των μαθητών της.

Το κόλπο με τη σφαίρα του χόκεϊ

«Γεια σας δάσκαλοι! Αν είστε ακριβώς όπως εγώ, πιθανότατα σκέφτεστε αρκετά την ασφάλεια του σχολείου σας», άρχισε. «Απλώς είχα μια ιδέα… μη διστάσετε να την κλέψετε».

Μπαίνοντας στην τάξη της δείχνει τον απέναντι τοίχο με παράθυρα.

«Έχω αυτά τα μεγάλα παράθυρα στον πίσω τοίχο μου. Τα παιδιά μου ξέρουν ότι το Σχέδιο Α είναι πάντα να βγαίνουν από αυτό το μεσαίο παράθυρο και να τρέχουν απέναντι στο δρόμο», εξήγησε.

«Αλλά φυσικά το Σχέδιο Β είναι να φράξετε την πόρτα και να πολεμήσετε, όλοι το γνωρίζετε», λέει αναφερόμενη στους συναδέλφους της στον ακαδημαϊκό χώρο.

Επισημαίνει ότι η ξύλινη πόρτα της τάξης της, η οποία μπορεί να κλειδωθεί, διαθέτει επίσης ένα μεγάλο τζάμι παραθύρου – επιτρέποντας σε έναν εισβολέα να μπει εύκολα. Σκέφτηκα λοιπόν: Τι μπορώ να δώσω σε κάθε μαθητή για να προετοιμαστεί;»

Και εδώ μπαίνει το χόκεϊ: H δασκάλα σηκώνει τη βαριά σφαίρα του χόκεϊ στην κάμερά της καθώς περιγράφει γιατί ενώ είναι απόλυτα φιλικές προς τα παιδιά, μπορεί να αποβεί ένα όπλο στα χέρια τους. «Μπορεί πραγματικά να σε βλάψει, ειδικά από κοντινή απόσταση», είπε, αναφερόμενη στο τι θα συνέβαινε αν τα παιδιά ταυτόχρονα πετούσαν 30 τέτοιες βαριές σφαίρες στον ένοπλο.

Έχει ήδη εφαρμόσει το πρωτόκολλο στην τάξη της. Δεδομένου ότι διαπίστωσε ότι το νέο αξεσουάρ του γραφείου αποσπούσε την προσοχή ορισμένων μαθητών, συνέστησε επίσης να κολλήσετε τη σφαίρα στο κάτω μέρος των θρανίων τους, «με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν εάν τα χρειάζονται. Προφανώς είναι απλώς ένας αποτρεπτικός παράγοντας, αλλά σίγουρα μας κάνει να νιώθουμε λίγο καλύτερα», κατέληξε.

Το αυτοσχέδιο μέσο προστασίας δίχασε το TikTok

Το έξυπνο, αλλά στενάχωρο μέσο αυτοπροστασίας (από την άποψη ότι κανένα παιδί ή δάσκαλος δεν θα έπρεπε να απασχολείται με την ασφάλειά του στο σχολείο ή οπουδήποτε αλλού) στην τάξη αντιμετωπίστηκε κυρίως με σκεπτικισμό από όσους σχολίασαν το κλιπ.

«Η Αμερική είναι μια τριτοκοσμική χώρα με ζώνη Gucci», έγραψε ένας σχολιαστής με τον οποίο συμφώνησαν σχεδόν 64.000 άλλοι.

«Ο τρόπος που είπες “όλοι ξέρετε πώς είναι” με τρομάζει», είπε ένας άλλος. «Στην Ευρώπη δεν χρειάστηκε ποτέ να έχω τρόπο να υπερασπιστώ τον εαυτό μου στο σχολείο».

Και περισσότεροι από 52.000 ενέκριναν ένα σχόλιο που αναφέρεται σε άλλες αδικίες στη δημόσια εκπαίδευση: «Οι δάσκαλοι ξοδεύουν τα δικά τους χρήματα για να έχουν οι μαθητές κάτι να ρίξουν στους ενόπλους. Όλα πάνε καλά». Και είναι πράγματι αλήθεια ότι πολλοί δάσκαλοι στις ΗΠΑ αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους χρήματα για προμήθειες στην τάξη – αλλά ποτέ οι λίστες αγορών τους δεν περιλάμβαναν αμυντικά όπλα μέχρι πρόσφατα.