Οι αρχές του Βιετνάμ ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν 45 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Ντα Ναν, τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων μέσα σε μια ημέρα ως τώρα, ενώ το υπουργείο Υγείας ανέπτυξε ακόμη περισσότερους ειδικούς στην πόλη, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, στο πλαίσιο της προσπάθειας του να περιορίσει το ξέσπασμα.

Τα νέα κρούσματα μόλυνσης, άνθρωποι ηλικιών μεταξύ 27 και 87 ετών, συνδέονται με τρία νοσοκομεία και δύο κλινικές στη Ντα Ναν, τουριστικό μαγνήτη όπου εντοπίστηκε το Σαββατοκύριακο η πρώτη περίπτωση εντόπιας μετάδοσης του κορονοϊού τους τελευταίους τρεις μήνες και πλέον.

Το Βιετνάμ διενεργεί μαζικά τεστ στην πρωτεύουσα, το Ανόι, απαγόρευσε τις συναθροίσεις στον οικονομικό αυτό κόμβο και παρότρυνε χιλιάδες ταξιδιώτες να ενημερώσουν τις αρχές για την κατάστασή τους, καθώς οι αρχές σπεύδουν για να αποτραπεί η διασπορά.

Το υπουργείο ενημέρωσε πως έστειλε task force ειδικών, μαζί με 1.000 μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, στη Ντα Ναν, για να αντιμετωπιστεί η επιδείνωση της κατάστασης.

Στην επιχειρησιακή ομάδα συμμετέχουν επιστήμονες που είχαν ήδη συμβάλει στην προσπάθεια να περιοριστεί η πανδημία σε άλλες εστίες, εξηγείται σε ανακοίνωση Τύπου του υπουργείου Υγείας.

Με τα νέα κρούσματα στη Ντα Ναν, το σύνολο των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στο Βιετνάμ έφθασε τις 509, μεταδίδει το ΑΜΠΕ.  Δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19 στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας.

Ορισμένοι ειδικοί εκτιμούν πως το Βιετνάμ ενδέχεται να πληρώνει το τίμημα του εφησυχασμού των πολιτών μετά την αρχική επιτυχία στον περιορισμό της πανδημίας. Οι υπηρεσίες επανήλθαν πολύ γρήγορα σε κανονική λειτουργία, οι μάσκες χρησιμοποιούνται λιγότερο, ενώ οι μετακινήσεις εντός της χώρας σημείωσαν μεγάλη αύξηση.

Η Ντα Ναν υποδέχθηκε τεράστιο κύμα επισκεπτών, που αποφάσισαν να εκμεταλλευθούν τις προσφορές για διαμονές σε τιμές ευκαιρίας που πρότειναν εταιρείες του τομέα του τουρισμού, ο οποίος υπέστη πλήγμα εξαιτίας του κλεισίματος των συνόρων και της αναστολής των διεθνών πτήσεων, που επιβλήθηκαν για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Το τρέχον κύμα μολύνσεων άρχισε στη Ντα Ναν. Η ακριβής προέλευσή του δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.