Την υπόσχεση ότι θα δαπανήσει 700 δισεκατομμύρια δολάρια για προϊόντα που παράγονται στις ΗΠΑ, αλλά και για βιομηχανική έρευνα, έδωσε χθες ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, η παραπάνω δαπάνη εκτιμάται ότι θα μπορούσε να προσφέρει δουλειά σε επιπλέον 5 εκατομμύρια ανθρώπους στη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 που μειώνει τις θέσεις εργασίας.

«Θα επικεντρώσω την προσοχή μου στις οικογένειες που εργάζονται, στις οικογένειες της μεσαίας τάξης. Προέρχομαι από εδώ από το Σκράντον [Πενσυλβάνια]. Όχι στην πλούσια τάξη των επενδυτών», ανέφερε ο Μπάιντεν στη διάρκειας μιας ομιλίας του εξηγώντας το πρόγραμμα του. «Αυτοί δεν με χρειάζονται, αλλά οι οικογένειες των εργατών με χρειάζονται», πρόσθεσε.

Η ομιλία του έγινε κοντά στην πόλη όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια, στη βορειοανατολική Πενσυλβάνια.

Πώς επηρεάζει το Μεξικό την αμερικανική παραγωγή της Ford Motor Co.

Η αυτοκινητοβιομηχανία Ford Motor Co. είναι πιθανό να κλείσει βιομηχανικές μονάδες στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα, αν δεν παραλάβουν κινητήρες που έχουν παραχθεί για τα οχήματά τους στην πολιτεία Τσιουάουα στο Μεξικό, σύμφωνα με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στη χώρα Κρίστοφερ Λαντού.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αμερικανός διπλωμάτης δήλωσε πως ένα στέλεχος της διοίκησης της Ford του είπε προχθές, Τετάρτη, το βράδυ για τις ανησυχίες της αυτοκινητοβιομηχανίας σχετικά με τους κινητήρες που έχουν παραχθεί στο αναφερόμενο εργοστάσιο, το οποίο λειτουργεί «με τη βιομηχανική παραγωγή του στο 50%» εξαιτίας των ανησυχιών που υπάρχουν για τον κορονοϊό.

«Λένε ότι θα αρχίσουν να κλείνουν τις βιομηχανικές μονάδες στις ΗΠΑ από την επόμενη εβδομάδα, αν δεν υπάρχει ροή [κινητήρων]» πρόσθεσε ο Λαντού, σε μία συζήτηση που οργάνωσε η δεξαμενή σκέψης Atlantic Council.