Η πανδημία του κορονοϊού έχει πλήξει εκτός από την καθημερινότητα των ανθρώπων και πολλούς κλάδους της οικονομίας, κάποιους με ιδιαίτερη σφοδρότητα.

Ένας από αυτούς είναι οι μεταφορές και τα ταξίδια, με άμεση συνέπεια τεράστιες απώλειες εσόδων στις αεροπορικές εταιρείες.

Η στάση των ταξιδιών ανάγκασε την αεροπορική εταιρεία Virgin Australia να ανακοινώσει ότι κηρύσσει στάση πληρωμών. Είναι η πρώτη μεγάλη αεροπορική εταιρεία η οποία καταρρέει εξαιτίας του σοκ της παγκόσμιας πανδημίας.

Την απόφαση της εταιρείας έρχεται να σφραγίσει ένα συγκινητικό βίντεο στο οποίο βουρκωμένη μια αεροσυνοδός αποχαιρετά τους επιβάτες της τελευταίας πτήσης της μεγάλης αεροπορικής.

«Θα θέλαμε να σας πούμε πως αυτή είναι πιθανώς η τελευταία μας πτήση και σίγουρα είναι η τελευταία του άμεσου μέλλοντος. Ως πλήρωμα, λέγαμε τους ουρανούς σπίτι μας για τόσο καιρό, είναι σουρεαλιστικό να λέμε πως κατεβήκαμε στη Γη για τελευταία φορά. Στους φιλοξενούμενούς μας, σας ευχαριστούμε τόσο πολύ για τα χαμόγελα και τη συμπεριφορά σας. Είστε εσείς που βοηθήσατε να είναι ευχάριστες οι μέρες μας. Εκ μέρους όλης της ομάδας της Virgin Australia, σας ευχόμαστε ό,τι καλύτερο αυτές τις δύσκολες ημέρες. Να προσέχετε τους εαυτούς σας, τους διπλανούς σας και να μείνετε ασφαλείς».

Σε ενημέρωσή της προς τις χρηματιστηριακές αρχές της Αυστραλίας, η διεύθυνση της αυστραλιανής Virgin διαβεβαιώνει ότι θέλει να συνεχίσει τις πτήσεις της ενόσω η τύχη της θα επαφίεται σε δικαστικούς διαχειριστές.

Όπως αναφέρει το BBC, η αεροπορική εταιρεία αναζητά νέους αγοραστές και επενδυτές, μετά την αποτυχία της να πάρει δάνειο από την κυβέρνηση της Αυστραλίας.

Ωστόσο οι αεροσυνοδοί έχουν αρχίσει μέσω βίντεο να ζητούν βοήθεια, για να σωθεί η δουλειά τους.