Ο τραγικός θάνατος ενός 52χρονου δικηγόρου στο Νιούκαστλ, από έναν 17χρονο δράστη προκάλεσε στο δικαστήριο την έκρηξη του 15χρονου γιου του θύματος.

Ο Πίτερ Ντάνκαν πήγαινε στο σπίτι του, μετά τη δουλειά τον περασμένο Αύγουστο, όταν έγινε η δολοφονία του. Εκείνη τη στιγμή ο δράστης, Έβαν Άιρλαντ, μόλις είχε κλέψει κατσαβίδια από κοντινό κατάστημα και στην είσοδο εμπορικού κέντρου, «έπεσε» πάνω στον άτυχο 52χρονο δικηγόρο.

Όπως φάνηκε από τις κάμερες ασφαλείας ο δικηγόρος ήρθε κατά λάθος σε επαφή με τον έφηβο, ο οποίος εξοργίστηκε και τον τραυμάτισε θανάσιμα στην περιοχή της καρδιάς, με ένα από τα κατσαβίδια που λίγο νωρίτερα είχε αρπάξει από κατάστημα.

Η οικογένεια του θύματος, όπως μεταδίδει η Daily Mail, ήταν παρούσα στο δικαστήριο και ο μεγαλύτερος από τους δύο γιους του Ντάνκαν, αποκάλυψε την οργή του για τη δολοφονία του πατέρα του και για το γεγονός πως ο Άιρλαντ είχε αφεθεί ελεύθερος -πριν τη δολοφονία- έχοντας συμμετάσχει σε ένα ένοπλο περιστατικό.

«Είμαι θυμωμένος επειδή ήταν ελεύθερος και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν βρισκόταν στη φυλακή. Εάν βρισκόταν (σ.σ. στη φυλακή) θα είχαμε σήμερα τον μπαμπά μας», είπε μεταξύ άλλων ο 15χρονος.

Ο Άιρλαντ είχε οδηγηθεί ξανά στο δικαστήριο το 2017 για 17 υποθέσεις και 31 ποινικά αδικήματα σχετικά με πράξεις βίας, χρησιμοποιώντας μάλιστα μία λεπίδα για να απειλήσει έναν άνθρωπο.

Πάντως, ο δράστης, όταν συνελήφθη μετά τη δολοφονία του 52χρονου δικηγόρου δήλωσε άγνοια, λέγοντας χαρακτηριστικά: «ποια δολοφονία;». Ωστόσο οι κάμερες ασφαλείας είχαν καταγράψει το περιστατικό.