Ποταμός στη Νότια Κορέα βάφτηκε κόκκινος από αίμα χοίρων

Η Σεούλ υποστηρίζει ότι η σφαγή έγινε για να σταματήσει η εξάπλωση της αφρικανικής πανώλης


ΚΟΣΜΟΣ
12:48
13/11/2019
Ποταμός στη Νότια Κορέα βάφτηκε κόκκινος από αίμα χοίρων
2
loading

Ποταμός κοντά στη μεθόριο μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας βάφτηκε κόκκινος αφού μολύνθηκε από το αίμα χιλιάδων χοίρων που σκοτώθηκαν στο πλαίσιο των προσπαθειών της Σεούλ να περιορίσει την εξάπλωση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων.

Η Νότια Κορέα έχει σκοτώσει περισσότερους από 380.000 χοίρους από τις 17 Σεπτεμβρίου οπότε εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της ασθένειας αυτής, η οποία δεν είναι μεν επικίνδυνη για τους ανθρώπους, όμως μεταδίδεται πολύ εύκολα στους χοίρους και είναι σχεδόν πάντα θανατηφόρα.

Η σφαγή των χοίρων που έχουν μολυνθεί είναι το μόνο μέσο για να αποφευχθεί η μετάδοση της ασθένειας.

Οι τοπικές αρχές απέρριψαν από την πλευρά τους τις ανησυχίες ότι το αίμα των σκοτωμένων ζώων μπορεί να προκαλέσει την επιμόλυνση άλλων ζώων, επισημαίνοντας ότι οι χοίροι είχαν απολυμανθεί προτού σφαγιαστούν.

Νοτιοκορεατική μη κυβερνητική οργάνωση εξήγησε ότι οι έντονες βροχοπτώσεις της προηγούμενης εβδομάδας σε περιοχή όπου βρίσκεται σφαγείο χοίρων, στο οποίο εκτιμάται ότι έχουν σφαγιασθεί 47.000 ζώα, είχε ως αποτέλεσμα το αίμα τους να χυθεί την Κυριακή στον ποταμό Ιμτζίν, βάφοντάς τον κόκκινο.

«Αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής», δήλωσε ο Λι Σέοκ-γου, επικεφαλής της οργάνωσης για την προστασία του ποταμού Ιμτζίν. «Αυτό που είναι επίσης δύσκολο να ανεχθεί κανείς είναι η μυρωδιά. Μου είπαν ότι πολλοί γεωργοί δεν μπορούν πια να εργαστούν εξαιτίας της ανυπόφορης μυρωδιάς», πρόσθεσε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το νοτιοκορεατικό υπουργείο Περιβάλλοντος μετέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι το πρόβλημα του αίματος στο ποτάμι έχει πλέον «διευθετηθεί όπως θα έπρεπε», κυρίως με τη χρήση αντλιών, ενώ τόνισε ότι το τρεχούμενο νερό δεν έχει μολυνθεί.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Τόνο Μάσας.

    Οι ναζί έκαιγαν τα πτώματα των χιλιάδων ανθρώπων που είχαν δολοφονήσει στους θαλάμους αερίων για να μην εξαπλωθούν επιδημίες τύφου. Δεν ξέρω πως αλλά όλα αυτά που κάνουμε ενάντια στην φύση και στα πλάσματα της κάποτε θα τα πληρώσουμε πολύ ακριβά.
    Η φύση έχει τον τρόπο της να εξοντώνει τους εχθρούς της και όσους δεν την σέβονται.

  2. avatar jim

    Μην τρώτε κρέας τελικά μας το κόψαν και αυτό ....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει