Για τον Joseph Edward Traeger η σύζυγός του ήταν τα πάντα. «Σημαίνει τα πάντα για μένα. Τη γνωρίζω από τα 10 μου χρόνια», δήλωνε με απόγνωση στον τηλεοπτικό σταθμό WFOR. Μόνο που ο 50χρονος όπως διαπιστώθηκε έπαιζε θέατρο καθώς είχε σκοτώσει και είχε πετάξει την «πολυαγαπημένη» του σύζυγο σε έναν κάδο απορριμμάτων.

Την Πέμπτη 20/12 οι αρχές της Νότιας Φλόριντα προχώρησαν στη σύλληψη του 50χρονου που κατηγορείται για το φόνο της συνομήλικης γυναίκας του.

Η Catanzaro εξαφανίστηκε στις 28 Νοεμβρίου, με τον Traeger να δηλώνει την εξαφάνισή της τέσσερις μέρες αργότερα. Στην απολογία του ανέφερε πως η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι «δεν είναι ο τύπος που του αρέσει να έχει επαφή με αστυνομικούς».

Η σορός της εντοπίστηκε σε ένα χώρο υγειονομικής ταφής στο Ντέιβι, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους στο Σάνραιζ.

Ο 50χρονος ομολόγησε τελικά ότι αυτός σκότωσε τη σύζυγό του έπειτα από καβγά που είχαν. Όπως είπε, την ώρα του καβγά βρίσκονταν στην κουζίνα του σπιτιού τους. Κάποια στιγμή που τα αίματα άναψαν, έχασε την ψυχραιμία του, άρπαξε ένα μαχαίρι και το κάρφωσε στη βάση του κρανίου της. Ο θάνατός της ήταν ακαριαίος και όταν συνειδητοποίησε τι έκανε, πανικοβλήθηκε. Τύλιξε τότε το σώμα της με τρεις σακούλες σκουπιδιών και το πέταξε στον κάδο σκουπιδιών που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι τους.

Ο Traeger οδηγήθηκε στη φυλακή και αντιμετωπίζει κατηγορίες για φόνο, προσπάθεια παραπλάνησης των αρχών και παραποίηση ή κατασκευή αποδεικτικών στοιχείων.