Ύστερα από δεκατρία χρόνια υπηρεσίας στο Βασιλικό Ταχυδρομείο της Αγγλίας, θα περίμενε κανείς ότι ο Πιτερ Γουίλις δεν θα ήθελε να ξαναδεί ταχυδρομική θυρίδα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Λάθος!

Ο 67χρονος συνταξιούχος έχει βάλει ως στόχο να φωτογραφίσει όσο το δυνατόν περισσότερες από τις 115.000 συνολικά ταχυδρομικές θυρίδες σε όλη τη Βρετανία. Μέσα σε πέντε χρόνια έχει καταγράψει στο φακό του 2.500 κουτιά, διασχίζοντας αρκετά χιλιόμετρα επί ποδός.

Ο κ. Γουίλις ήταν διευθυντής στο Royal Mail, προτού συνταξιοδοτηθεί το 2007. Όταν σταμάτησε να εργάζεται, αποφάσισε να αναλάβει αυτό το περίεργο χόμπι και να διασχίσει αρκετά χιλιόμετρα της Αγγλίας και της Ιρλανδίας με μια φωτογραφική μηχανή.

«Ξεκίνησε σαν χόμπι, αλλά στη πορεία παθιάστηκα. Έχω μια τεράστια φωτογραφική συλλογή από ταχυδρομικές θυρίδες και κάθε φωτογραφία μου ξυπνάει πολλές αναμνήσεις. Δεν πιστεύω ότι θα καταφέρω να καταγράψω και τις 115.000. Θα βάλω τα δυνατά μου για το καλύτερο δυνατό», δήλωσε ο 67χρονος.

Ο συνταξιούχος, ο οποίος ζει με τη σύζυγό του, Νταϊάν, 64, είναι ενθουσιασμένος που το σπίτι του βρίσκεται δίπλα σε ένα από τα σπανιότερα ταχυδρομικά κουτιά της χώρας. Φέρει τα σύμβολα του βασιλιά Εδουάρδου VIII χρονολογείται από το 1930. Υπάρχουν μόνο 160 κομμάτια σε όλη τη Βρετανία.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο 67χρονος έχει φωτογραφίσει ταχυδρομικές θυρίδες από το Ινβερνές, το Δουβλίνο και ολόκληρη την Αγγλία. Όταν βρίσκει ένα νέο κουτί, φωτογραφίζει πρώτα τη βάση, το όνομα του κατασκευαστή και καταγράφει τις συντεταγμένες του χάρτη.