Το μήνυμά του Ουζμπέκου πρόεδρου για τον τρομοκράτη της Νέας Υόρκης

«Το Ουζμπεκιστάν είναι έτοιμο να παράσχει όλες του τις δυνάμεις και όλα τα μέσα για να συνδράμει την έρευνα»


ΚΟΣΜΟΣ
18:24
01/11/2017
Το μήνυμά του Ουζμπέκου πρόεδρου για τον τρομοκράτη της Νέας Υόρκης
loading

Στην δέσμευση ότι θα συνεργαστεί «με όλα τα μέσα» που διαθέτει στην έρευνα για την επίθεση με φορτηγάκι που προκάλεσε τον θάνατο οκτώ ανθρώπων στη Νέα Υόρκη προχώρησε ο ουζμπέκος πρόεδρος.

Ο δράστης της οποίας φέρεται σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης να προέρχεται από αυτή τη χώρα της κεντρικής Ασίας.

«Το Ουζμπεκιστάν είναι έτοιμο να παράσχει όλες του τις δυνάμεις και όλα τα μέσα για να συνδράμει την έρευνα για αυτή την τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε ο ουζμπέκος πρόεδρος Τσαβκάτ Μιρτζιόγεφ, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Η τραγωδία η οποία συνέβη επιβεβαιώνει εκ νέου την ανάγκη να ενωθούν οι προσπάθειες όλης της διεθνούς κοινότητας στον πόλεμο εναντίον αυτής της πρόκλησης της εποχής μας», πρόσθεσε ο Μιρτζιόγεφ, υποβάλλοντας τα συλλυπητήριά του στον πρόεδρο των ΗΠΑ και στις οικογένειες των θυμάτων όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ο οδηγός του μικρού φορτηγού που έπεσε πάνω σε ποδηλάτες και περαστικούς χθες στο Μανχάταν, με αποτέλεσμα τον θάνατο οκτώ ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων έντεκα, ήταν ένας Ουζμπέκος ο οποίος έφθασε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής το 2010.

Εκατοντάδες πολίτες του Ουζμπεκιστάν, μιας πρώην σοβιετικής δημοκρατίας η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι μουσουλμάνοι, πολεμούν στις τάξεις τζιχαντιστικών οργανώσεων στο Ιράκ και στη Συρία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει