Υποτίθεται πως ο έρωτας βγάζει από μέσα μας τον καλύτερό μας εαυτό.

Όταν αγαπάς κάποιον, δεν υπάρχει θυσία τόσο μεγάλη ή χειρονομία τόσο πελώρια για να δείξεις στον άλλο τα τρυφερά σου αισθήματα. Ή μήπως υπάρχει;

Τα ζευγάρια που θα παρακολουθήσουμε αντέστρεψαν την κανονική ροή του έρωτα, μεταμορφώνοντας το ρομάντζο σε μια φονική περιπέτεια ολέθρου και καταστροφής…

Το ιδανικό ταίρι

ddogakiilelrsrfd1

Σύμφωνα με την Τάνια Μπογκντάνοβιτς, εκείνη και ο κατά δέκα χρόνια νεότερός της Μάικλ ΜακΓκρέγκορ ήταν το τέλειο ζευγάρι. Εκείνη φαντασιωνόταν πως βίαζε νεαρά κορίτσια ή πως μετατρεπόταν η ίδια σε θύμα ακραίων σεξουαλικών παιχνιδιών, την ίδια στιγμή που ο Μάικλ έψαχνε κάποια να τον βοηθήσει να ανακαλύψει τον σκοτεινότερο σεξουαλικό εαυτό του.

Κι έτσι γνωρίστηκαν σε ένα φόρουμ σεξουαλικών παρεκκλίσεων και επιδόθηκαν σε έναν εφτάμηνο δεσμό που τα είχε όλα: προσομοίωση βιασμού, ερωτική ασφυξία και κάθε γνωστό στον άνθρωπο φετίχ. Δεν ήταν όμως όλα σαδιστικά και ρόδινα στη σχέση τους, καθώς ο ένας ζήλευε τον άλλο θανάσιμα και οι καυγάδες δεν αργούσαν να ξεσπάσουν. Κι έτσι η μόνη ελπίδα για να σώσουν την καταραμένη σχέση τους, κατέληξαν, ήταν να βιάσουν και να σκοτώσουν κάποιον για να δεθούν με τα ιερά δεσμά του φόνου.

Το ζευγάρι επέλεξε μια 27χρονη νηπιαγωγό κωμόπολης στα νοτιοδυτικά του Οντάριο του Καναδά. Την Πρωτοχρονιά του 2013, Μπογκντάνοβιτς και ΜακΓκρέγκορ της όρμησαν την ώρα που έμπαινε στην οικία της, όπου τη βίασαν και τη μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου. Το αμάξι με το οποίο διέφυγαν χάλασε ωστόσο στην πορεία, κάτι που κατέληξε στη σύλληψή τους. Καναδικό δικαστήριο τους καταδίκασε σε ισόβια δεσμά…

Οι αναζητητές του θανάτου

ddogakiilelrsrfd2

Δεν είναι να απορείς γιατί ένιωσαν τέτοια έλξη μεταξύ τους ο Ρίτσαρντ Ντέιβις και η Ντίνα Ρίλεϊ. Εκείνη ένιωθε σαφώς καλύτερα κάνοντας ναρκωτικά και εξαφανιζόμενη για βδομάδες από τις υποχρεώσεις της, το μεγάλωμα των τεσσάρων παιδιών της δηλαδή, ενώ εκείνος είχε ένα μακρύ ποινικό μητρώο που περιλάμβανε βιασμό και σοδομισμό. Ήταν πράγματι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο.

Γνωρίστηκαν το 2006 ως συνάδελφοι σε κατασκευαστική εταιρία του Κάνσας Σίτι και σε λιγότερο από έναν χρόνο, είχαν βιάσει, βασανίσει και σκοτώσει δύο γυναίκες, κινηματογραφώντας μάλιστα το όλο ανατριχιαστικό σκηνικό. Ταυτοχρόνως, είχαν κακοποιήσει σεξουαλικά την πεντάχρονη ανιψιά του Ντέιβις.

Όταν αποκαλύφθηκαν τα εγκλήματά τους, εκείνη καταδικάστηκε σε εννιά φορές ισόβια και εκείνος σε θάνατο…

Οι αταίριαστοι

ddogakiilelrsrfd3

Ο Μπέντζαμιν Σίφριτ ήταν ένας πρώην ειδικοδυναμίτης με σβάστικα τατουάζ και φίδι για κατοικίδιο που αποκαλούσε «Χίτλερ». Η σύζυγός του, Έρικα, ήταν αθλήτρια παλιότερα και διατηρούσε πλέον κατάστημα με σχολικά λευκώματα. Ήταν ένα παράξενο ζευγάρι με τραγικές συνέπειες.

Σε κάποιο σημείο του γάμου τους, ο θάνατος μετατράπηκε σε παιχνίδι με απλούστατους μάλιστα κανόνες. Κατά τη διάρκεια των διακοπών τους με φιλικό ζευγάρι, η Έρικα έκανε πως τη λήστεψαν οι φίλοι της και ο σύζυγός της τους απειλούσε τώρα με το όπλο του. Το μόνο που ήθελαν ήταν να βιάσουν και να σκοτώσουν το φιλικό ζευγάρι και το φονικό παιχνίδι πήγε όπως ακριβώς το είχαν ονειρευτεί.

Έτσι πίστεψε τουλάχιστον ο εισαγγελέας πως πέθαναν ο Τζόσουα Φορντ και η σύζυγός του Μάρθα το 2002, όταν οι Σίφριτς πυροβόλησαν, διαμέλισαν και σχεδόν έφαγαν το τραγικό ζευγάρι. Στο δικαστήριο, οι δύο σύζυγοι έριχναν τις κατηγορίες ο ένας στον άλλο για να γλιτώσουν την καταδίκη. Δεν τα κατάφεραν. Ο Μπέντζαμιν έφαγε κάθειρξη 38 ετών και η σύζυγός του ισόβια συν άλλα 20 χρόνια…

Τρόμος σε διπλή συσκευασία

ddogakiilelrsrfd4

Ο Άλβιν Νίλεϊ μόνο καλός πατέρας δεν αποδείχθηκε. Μετά τον αποτυχημένο γάμο του, εγκατέλειψε οριστικά τα τρία του παιδιά και πίσω δεν ξανακοίταξε. Κάποια στιγμή, στα 26 του εκείνος, γνώρισε τη 15χρονη Τζούντιθ Άνταμς και ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα. Παντρεύτηκαν το 1980 και όλα έμοιαζαν ρόδινα.

Μόνο που δεν ήταν. Μην έχοντας συχνά μία στην τσέπη, το ζευγάρι άρχισε να ληστεύει και να κλέβει, πριν πάρει προαγωγή και μετατραπεί σε κανονικούς φονιάδες. Ήταν το 1982 όταν απήγαγαν ένα 13χρονο κορίτσι, το οποίο κακοποιούσαν ανατριχιαστικά για μέρες σε ένα υπόγειο, εγχέοντας στις φλέβες της ακόμα και καθαριστικό για αποχετεύσεις. Τελικά την πυροβόλησαν και λίγο μετά αποπειράθηκαν άλλον έναν φόνο.

Οι διωκτικές αρχές τσίμπησαν μάλιστα το κολασμένο ζευγάρι για οικονομική απάτη, συνδέοντάς τους τελικά με το στυγερό έγκλημα. Ο Άλβιν ομολόγησε και γλίτωσε τη θανατική ποινή, λαμβάνοντας δύο φορές ισόβια. Η 18χρονη τότε Τζούντιθ έγινε η νεότερη θανατοποινίτισσα της Αλαμπάμα, αν και η ποινή της μετατράπηκε αργότερα σε ισόβια κάθειρξη…

Τα ανίερα δεσμά του γάμου

ddogakiilelrsrfd5

Ήταν το 1985 όταν μια σειρά από μικρές αγγελίες του κατά συρροή σεξουαλικού παραβάτη Μισέλ Φουρνιρέ βεβήλωσαν τις σελίδες περιοδικού της καθολικής εκκλησίας. Εκείνος απέδιδε τα ερωτικά του εγκλήματα στην αιμομικτική σχέση που διατηρούσε η μητέρα του μαζί του, αν και τώρα ήταν 43 χρονών και εδώ και καιρό στη φυλακή.
Η ιστορία του μάγεψε την 36χρονη τότε Μονίκ Ολιβιέ, η οποία θα γινόταν σύζυγός του και συνεργός σε τουλάχιστον εφτά φόνους. Η τοξική τους έλξη άρχισε μάλιστα πριν βγει εκείνος από τη φυλακή, όταν η Μονίκ προθυμοποιήθηκε να του κλέβει κορίτσια για να τα βιάζει εκείνος με αντάλλαγμα να σκοτώσει τον πρώτο της σύζυγο.

Κι ενώ ο Μισέλ δεν κράτησε την υπόσχεσή του, η Ολιβιέ τήρησε τη δική της, οργώνοντας την Ευρώπη για 14 χρόνια και βοηθώντας τον φονικό της άντρα να παρασύρει γυναίκες στο αυτοκίνητό του. Μετά βίαζε ο Ολιβιέ τα θύματά του, πριν τα στραγγαλίσει, πυροβολήσει ή μαχαιρώσει. Ένα 13χρονο κορίτσι κατάφερε ωστόσο να το σκάσει, προσυπογράφοντας την πτώση τους.

Γαλλικό δικαστήριο καταδίκασε το ανίερο ζευγάρι το 2008 σε ισόβια κάθειρξη…