Το ημερολόγιο του Τεντ Καζίνσκι, γνωστού ως Unabomber, πουλήθηκε χθες στην τιμή των 40.000 δολαρίων σε Διαδικτυακή δημοπρασία με προσωπικά του αντικείμενα, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Το ημερολόγιό του απέσπασε την υψηλότερη τιμή πώλησης στη δημοπρασία, η οποία περιελάμβανε το καπέλο του, τα γυαλιά ηλίου του και την γραφομηχανή του την οποία χρησιμοποιούσε για να γράφει τα μανιφέστα του.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πραγματοποίησε τη δημοπρασία δεκάδων αντικειμένων του με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για να τα διαθέσει στις οικογένειες των θυμάτων του Καζίνσκι.

Ο Καζίνσκι, ο οποίος ισχυριζόταν ότι το κίνητρό του ήταν η αγάπη του για τη φύση και το μίσος του για την τεχνολογία, έγινε ένας από τους πλέον διαβόητους κακοποιούς στις ΗΠΑ και συνελήφθη για την δολοφονία τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό 29 με αυτοσχέδιες βόμβες τις οποίες έστελνε με το ταχυδρομείο από το 1978 ως το 1995.

Η γραφομηχανή του, την οποία χρησιμοποίησε για να γράψει το μανιφέστο το οποίο έστειλε το 1995 στους New York Times και στην Washington Post, πουλήθηκε έναντι 22.000 δολαρίων, ενώ το καπέλο του και τα γυαλιά ηλίου του πουλήθηκαν για 20.025 δολάρια.

Η χειρόγραφη αυτοβιογραφία του πουλήθηκε έναντι 17.780 δολαρίων.

Συνελήφθη το 1996 στην Μοντάνα. Ο 69χρονος Καζίνσκι, πρώην καθηγητής Μαθηματικών, εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης σε ομοσπονδιακή φυλακή του Κολοράντο.