Ένα φρικτό περιστατικό συνέβη στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο πάρκο Villa Bellini στην Κατάνια της Σικελίας, όπου ένα κορίτσι 13 ετών ισχυρίζεται ότι βιάστηκε από ομάδα νεαρών ανδρών, μπροστά στον 17χρονο φίλο της.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 30 Ιανουαρίου και ενώ το έφηβο ζευγάρι έκανε βόλτα στο πάρκο. Σύμφωνα με τη «Daily Mail», μια ομάδα νεαρών τους ανάγκασε να μπουν στη δημόσια τουαλέτα, όπου κάποιοι κράτησαν τον 17χρονο πίσω την ώρα που άλλοι δύο βίαζαν το κορίτσι.

Οι δράστες, σύμφωνα με τη μαρτυρία της κοπέλας, είναι επτά άνδρες, τρεις εκ των οποίων ανήλικοι, που, όπως ανέφερε η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», μπήκαν παράνομα στην Ιταλία μεταξύ του Νοεμβρίου του 2021 και του Μαρτίου του 2023.

«Οι δύο με άρπαξαν και οι υπόλοιποι άρπαξαν τον φίλο μου. Και μας πήγαν στην τουαλέτα. Ήταν ένας εφιάλτης, δεν υπήρχε κανένας εκεί εκείνη την ώρα. Με βίασαν, ενώ οι άλλοι παρακολουθούσαν και ανάγκασαν και τον φίλο μου να βλέπει. Εκείνος ούρλιαζε και ήταν απελπισμένος. Εγώ είπα: «Σας ικετεύω, μη μου κάνετε κακό! Αφήστε με!».

Η φρίκη για το 13χρονο κορίτσι διήρκεσε περίπου 30 λεπτά, μέχρι τη στιγμή που το ζευγάρι κατάφερε τελικά να δραπετεύσει. Αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία κατάφερε να πιάσει τη συμμορία μέσα στο επόμενο 24ωρο.

Το θύμα αναγνώρισε τους δύο από εκείνους που της επιτέθηκαν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Ένας εξ αυτών φέρεται να είναι μεταξύ των δύο βιαστών της, ενώ ο άλλος ήταν από εκείνους που συγκρατούσαν τον 17χρονο φίλο της. Σύμφωνα με την «Corriere della Sera», η κοπέλα αναγνώρισε μόλις τους δύο της επίθεσης από «φόβο μην κατηγορήσει κάποιον αθώο», ενώ ο φίλος της αναγνώρισε τους άλλους πέντε.

Οι επτά συλληφθέντες κατηγορούνται πλέον για ομαδική σεξουαλική βία.