Το Ισραήλ επιβεβαίωσε τον νέο βομβαρδισμό στη Τζαμπάλια της Γάζας, με τις Ένοπλες Δυνάμεις να ισχυρίζονται ότι χτύπησαν ένα συγκρότημα διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς.

Σύμφωνα με το CNN, οι IDF εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία ανέφεραν ότι χτύπησαν μέσα στην πόλη, επειδή η ένοπλη οργάνωση «χρησιμοποιεί τους ανθρώπους ως ασπίδες».

«Νωρίτερα σήμερα, με βάση ακριβείς πληροφορίες, μαχητικά αεροσκάφη των IDF έπληξαν ένα συγκρότημα διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς στην Τζαμπάλια. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι οι τρομοκράτες της Χαμάς εξουδετερώθηκαν κατά την επίθεση. Η Χαμάς κατασκευάζει σκόπιμα την τρομοκρατική της υποδομή κάτω, γύρω και μέσα σε πολιτικά κτίρια, θέτοντας σκόπιμα σε κίνδυνο τους πολίτες της Γάζας. Οι IDF έχουν παροτρύνει τους κατοίκους της Γάζας σε αυτή τη γειτονιά να εκκενώσουν την περιοχή, στο πλαίσιο των προσπαθειών τους να μετριάσουν τις απώλεις των αμάχων. Οι IDF συνεχίζουν να καλούν όλους τους κατοίκους της βόρειας Γάζας και της πόλης της Γάζας να εκκενώσουν τη γειτονιά προς τα νότια σε μια ασφαλέστερη περιοχή», ανέφερε η ανακοίνωση.

Σημειώνεται, ότι το γύρο του κόσμου κάνουν φωτογραφίες με νεκρούς πολίτες από την περιοχή, τη στιγμή που το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τη Γάζα. Το ίδιο ισχυρίζεται πως στοχεύει μέλη της Χαμάς, όμως δυτικές χώρες παίρνουν σιγά σιγά αποστάσεις και το κατηγορούν ότι σκοτώνει αμάχους, προκαλώντας δυσανάλογες απώλειες, σε σχέση με το στόχο που θεωρητικά θέλει να πετύχει.

Ακολουθούν φωτογραφίες του Associated Press από τον βομβαρδισμό της Τζαμπάλια: