Αν δεν είστε ευχαριστημένες με την πρόοδό σας όταν ανεβαίνετε στη ζυγαριά, ήρθε η ώρα να κάνετε κάποιες αλλαγές στην καθημερινότητά σας. Η διατροφή και η άσκηση παίζουν σημαντικό ρόλο για την απώλεια κιλών αλλά και του περιττού λίπους και το eatthis.com μοιράζεται συμβουλές σχετικές με τα πέντε μικρά πράγματα που μπορείτε να κάνετε καθημερινά για να χάσετε κιλά.

Προσθέστε αυτές τις μικρές συνήθειες στην καθημερινότητά σας, λοιπόν, και θα δείτε τη ζυγαριά σας να… γράφει λιγότερα κιλά!

Αυξήστε την πρόσληψη πρωτεΐνης στο πρωινό σας

Διατροφή με πρωτεΐνες

Υπάρχουν πολλές μελέτες που συνδέουν την κατανάλωση πρωτεΐνης με την απώλεια βάρους. Για παράδειγμα, έρευνα που δημοσιεύθηκε στο The American Journal of Clinical Nutrition αναφέρει ότι οι δίαιτες με υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη έχουν χαρακτηριστεί ως επιτυχημένοι τρόποι αντιμετώπισης της παχυσαρκίας.

Αν θέλετε, λοιπόν, να χάσετε πολλά κιλά, μια μικρή συνήθεια που μπορείτε να ενσωματώσετε στην αρχή της ημέρας σας είναι η αύξηση της πρωτεΐνης στο πρωινό σας. «Αυτή η μία αλλαγή συνήθειας μπορεί να σας προετοιμάσει για την επιτυχία της απώλειας βάρους όλη την ημέρα», εξηγεί η Melissa Mitri, συγγραφέας διατροφής και ιδιοκτήτρια του Melissa Mitri Nutrition. «Όταν παίρνετε αρκετή πρωτεΐνη πρωί-πρωί, ρυθμίζει το μεταβολισμό σας για την ημέρα και βοηθά, επίσης, στον έλεγχο της όρεξής σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερη υπερκατανάλωση τροφής και λιγότερες λιγούρες αργότερα μέσα στην ημέρα, περιορίζοντας φυσικά τη συνολική πρόσληψη θερμίδων».

Μειώστε την ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνετε

Κρασί

Το αγαπημένο σας μπουκάλι λευκό κρασί δεν αποτελεί την καλύτερη επιλογή αν θέλετε να χάσετε βάρος. Για την ακρίβεια, η κατανάλωση αλκοόλ είναι ένας σίγουρος τρόπος για να σας πάρετε επιπλέον θερμίδες!

«Το αλκοόλ είναι γεμάτο με κενές θερμίδες και ζάχαρη και μπορεί να οδηγήσει σε φούσκωμα και ανθυγιεινές διατροφικές επιλογές», λέει η Mitri. «Το να περιορίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο το αλκοόλ θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος πιο γρήγορα, να χάσετε το λίπος της κοιλιάς και να νιώσετε πολύ πιο ανάλαφρη σωματικά στη διαδικασία».

Περιορίστε την προστιθέμενη ζάχαρη

Αναψυκτικό

Αν θέλετε να χάσετε κιλά, ένα άλλο πράγμα που πρέπει να αποκλείσετε είναι η πρόσθετη ζάχαρη. Είδη όπως χυμοί, αναψυκτικά, ενεργειακά ποτά, ζαχαρούχοι καφέδες, γλυκά, μπάρες πρωτεΐνης, αρωματισμένα γιαούρτια και άλλα συσκευασμένα προϊόντα είναι γεμάτα από πρόσθετα σάκχαρα που πρέπει να αποφεύγετε.

«Αναζητήστε την ένδειξη “προστιθέμενη ζάχαρη” στην ετικέτα και στοχεύστε σε λιγότερο από 24 γραμμάρια την ημέρα αν είστε γυναίκα και λιγότερο από 36 γραμμάρια για έναν άνδρα», προτείνει η Mitri.

Ενυδατωθείτε -ειδικά πριν από τα γεύματα

Γυναίκα πίνει νερό

Σύμφωνα με το Hub At Work του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού μπορεί να επιταχύνει το μεταβολισμό σας, να λειτουργήσει ως κατασταλτικό της όρεξης και να κάνει τις προπονήσεις σας πιο παραγωγικές. Όλοι αυτοί είναι βασικοί παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους.

«Η κατανάλωση περισσότερου νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας προωθεί την απώλεια βάρους, ειδικά όταν πίνετε ένα ποτήρι πριν από τα γεύματά σας», εξηγεί η Mitri. «Το νερό συμβάλλει στη βελτίωση της πέψης, σας δίνει ενέργεια και περιορίζει την όρεξή σας. Μια ερευνητική μελέτη έδειξε ότι όσοι έπιναν ένα ποτήρι νερό πριν από ένα γεύμα έτρωγαν λιγότερο και ένιωθαν πιο ικανοποιημένοι».