H ανύπαντρη γυναίκα είναι ο μοχλός της παγκόσμιας οικονομίας

Πώς και γιατί αλλάζει δραστικά το επιχειρηματικό τοπίο, γεννώντας μια νέα εποχή για την ανθρωπότητα


ΓΥΝΑΙΚΑ
7:31
13/09/2019
H ανύπαντρη γυναίκα είναι ο μοχλός της παγκόσμιας οικονομίας
19
loading

Για τους ερευνητές ήταν γνωστό εδώ και καιρό πως η γυναίκα κινεί την καταναλωτική οικονομία, κάτι που μόλις έχει αρχίσει και παίρνει στα σοβαρά ο κόσμος των επιχειρήσεων.

Σήμερα που ολοένα και περισσότερες ανύπαντρες γυναίκες εργάζονται, η οικονομία υφίσταται μια πρωτόγνωρη μεταμόρφωση σε όλους τους τομείς. Σύμφωνα μάλιστα με την έκθεση της Morgan Stanley που πατά σε στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ, μέχρι το 2030 το 45% των εργαζόμενων γυναικών ηλικίας 25-44 ετών θα είναι ανύπαντρες. Σήμερα το ποσοστό είναι στο 41%.

Την ώρα που οι οικονομολόγοι γνώριζαν πως η γυναίκα είναι ο βασικός καταναλωτής στις χώρες της Δύσης και η ανύπαντρη γυναίκα ξοδεύει μάλιστα πολύ περισσότερα από την παντρεμένη, αυτό δεν είναι παρά μικρό τμήμα της όλης εικόνας.

Η απομάκρυνση από το παραδοσιακό μοντέλο οικογένειας ευνοεί το λιανεμπόριο και η Morgan Stanley μας λέει πως είναι ξανά η ανύπαντρη γυναίκα αυτή που δίνει ώθηση στην αγορά. Στο προσεχές μέλλον, οι γυναίκες θα αγοράζουν περισσότερα αυτοκίνητα απ’ ό,τι σήμερα, μεταμορφώνοντας και αυτόν τον κλάδο.

Ταυτοχρόνως, η ανύπαντρη γυναίκα αναμένεται να αυξήσει το ποσοστό αντιπροσώπευσής της στο εργατικό δυναμικό, καθώς αυξάνεται διαρκώς το μορφωτικό επίπεδό της αλλά και η διείσδυσή της στην αγορά εργασίας. Το μεγαλύτερο ποσοστό των πτυχιούχων εξάλλου είναι σήμερα γυναίκες.

Οι γυναίκες παλεύουν εδώ και αιώνες για ισότητα και μισθολογική εξίσωση τα τελευταία χρόνια και, όπως όλα δείχνουν, φτάνει επιτέλους ο καιρός τους…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

19
σχόλια
 1. avatar Βασίλειος ο Β’

  Δηλαδή οι γυναίκες κατάφεραν να ξαναπέσουν στη δουλεία του Μεσαίωνα όπου δούλευαν στα χωράφια ατελείωτες ώρες. Τέρμα το διάλειμμα, τα κεφάλια μέσα.

 2. avatar Φαέθωνας

  Ξέρεις τι απωθημένα έχουν αμέτρητες από αυτές που τα θυσίασαν όλα για την καριέρα και στα 45 όντας διευθύντριες, έχουν χάσει την ισορροπία, δουλεύουν 12ωρα σαν σκλάβες των εταιρειών, έχουν τέτοιες νευρώσεις που το ρίχνουν στον καταναλωτισμό, σε πλαστικούς, σε ταξίδια, σε ευκαιριακά @@@ και σε καταχρήσεις για να γεμίσουν το εσωτερικό κενό τους;

 3. avatar the owl

  Θα αυξηθεί κι άλλο λοιπόν η δουλειά των ψυχολόγων και των ψυχιάτρων! ότι και να λέτε.... όταν η γυναίκα περνάει τα 40 και δεν έχει οικογένεια, μπορεί πράγματι να καταναλώνει περισσότερο, προφανώς για να καλύψει το ψυχολογικό κενό, αρχίζει όμως να έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, γιατί η δημιουργία οικογένειας αποτελεί το πιο σπουδαίο κομμάτι της φύσης της. Πόσο κόντρα να πας στην φύση σου?

 4. avatar Νικος Πελασγός.

  Παν μέτρον Άριστον. Πάνω απ όλα η οικογένεια και η σωστή ανατροφή των παιδιών με βαση την ελληνική παιδεία. Τίνα πει η Stanley Morgan για αυτά δεν είναι της ειδικότητας της. Το θέμα βέβαια είναι πολύπλοκο και δεν υπάρχει μόνο μια μονοδιάστατη λύση πιστεύω ότι είναι σημείο των καιρών που ζούμε

 5. Αν όλες αυτές παντρευόταν , γεννούσαν και δύο - τρία παιδιά , δεν θα υπήρχε ισοδύναμο η και μεγαλύτερο καταναλωτικό δυναμικό ( για ρούχα ,παιχνίδια ,τροφές , στέγαση ,σπουδές κτλ ) να ωθήσει την αγορά ;Ίσως και την αυτοκινητοβιομηχανία μακροπρόθεσμα ;

 6. avatar Dimitraαα

  Πραγματικά εν έτη 2019 να διαβάζω αυτά τα σχόλια. Τι να κάθομαι να φροντίζω τον άνδρα μου ρε εσύ έξυπνε, αυτοί που υποστηρίζουν της εκτρώσεις, κομπλεξικοί είστε γτ σας μαθαν οι παππούδες σας ότι κάνουμε μόνο για κρεββάτι κ κουζίνα.. Δεν μπορείτε να διαχειρηστητε ότι μια γυναίκα έχει παραπάνω μόρφωση και πτυχία και ότι είναι ανώτερη σας στη δουλειά.. Μόνο καλή για γραμματέας να της {...} κ λίγο.. Κάνατε καραμέλα την υπογεννητικοτητα... Έλεος πραγματικά.. Κ μετά γτ δεν πάμε μπροστά.. Ελεος

  1. avatar και τι το πέρασες το έλεος και το’κανες ψωμοτύρι ..

   1)Η πολύ μόρφωση κάποιου καταλήγει εντέλει σε παραμόρφωση,να το προσέξετε..
   2)έχετε άπειρα ψυχολογικά, να το καρατσεκάρετε ..επίσης
   3)μόνη σας κάθεστε και αναπαράγετε τα στερεότυπα περι γραμματέας κτλ..κανείς άλλος ,έχετε θέμα και πρόβλημα σας αν πέφτετε σε τέτοιο επίπεδο.
   4) Κυρίως όμως υποστηρίζετε του λόγου σας τόσο εύκολα τις εκτρώσεις, εξισώνοντας λοιπόν τον εαυτό σας και με τους 100.000 δολοφόνους που εγκληματούν καθε χρόνο! Συγχαρητήρια..

   Υ.Γ : Λοιπόν,κανένα έλεος.. (ούτε τώρα, ούτε καν εν έτη 2319, ούτε και άλλοτε.)

 7. avatar jbr

  Στο τέλος να δούμε τι θα έχουν θυσιάσει οι γυναίκες για αυτή τη " μισθολογική εξίσωση " και μετά θα ψάχνουμε όλοι μαζί να βρούμε τις ταυτότητες και τους ρόλους και οι άνδρες και οι γυναίκες μόνο και μόνο για κινηθεί η αγορά

 8. avatar Τα διαλυσατε όλα

  Και πας μετά στην δουλειά και βγαίνει μια κοπελίτσα όλο ύφος και στο παίζει αφεντικό. Δεν τολμάς να της μιλήσεις θα σε κατηγορήσει για σεξουαλική παρενόχληση. Δεν τολμάς να της την πέσεις, θα σε κατηγορήσει για φαλλοκρατια. Παω κι εγώ μετά και τα φτιάχνω με μια κομμώτρια και την γράφω στα απιδια μου την μαρλιολα

 9. avatar moot

  Έτσι-έτσι, δουλέψτε μέχρι να πεθάνετε για να 'ναι πλούσιος ο κύριος Σέκελστάιν, το λέει η και η (((Morgan Stanley))). Θα είστε ευτυχισμένες έτσι γκοΐμ, τι να την κάνετε την οικογένεια και τα παιδιά; Υπάρχουν πάντα οι γάτες!

 10. avatar atrwtos

  Κι έτσι η υπογεννετικότητα θερίζει ιδιαιτέρως στον τόπο μας

 11. avatar Αυτοί που υποστηρίζουν τις εκτρώσεις έχουν γεννηθεί. 300.000 κάθε χρόνο!!!

  Μεγάλο λάθος. Η δουλειά της γυναίκας πρέπει να είναι πρώτα η ανατροφή παιδιών και η φροντίδα του συζύγου. Φυσικά εάν θέλει όντως η ίδια να δουλεψει να το κάνει αλλά αφού ξεπεταχτουν τα παιδιά. Γι'αυτό πάμε κατά διαόλου. Δεν την σεβόταν ο σύζυγος την παντρευαν χωρίς να την ρωτήσουν την φεροντουσαν άσχημα σαν σκουπίδι την εκβιαζαν με ένα πορτοφόλι και αυτή ( δικαίως) τι έκανε; Αυτονομήθηκε. Τώρα όμως πέσαμε στην άλλη πλευρά του αλόγου. Πρέπει να υπάρχει ισότητα. Ο Θεός με τον ερχομό του στη γη εξίσωσε και τίμησε την γυναίκα. Σε μια φυσιολογική και κατα Θεόν οικογένεια ο άντρας αγαπά και προστατεύει την γυναίκα και η γυναίκα αγαπά και προστατεύει τον άντρα. Η κύρια εργασία του άντρα είναι έξω να φέρει τα προς το ζην. Και η βοήθεια στην σύζυγο στην ανατροφή παιδιών. Εάν υπάρχουν. Η κύρια εργασία της συζύγου είναι η ανατροφή παιδιών εάν υπάρχουν ώστε να έρχονται σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία ( η οικογένεια δεν είναι το κύτταρο της κοινωνίας μας;) Και όταν το θελήσει, γιατί και αυτή είναι το ίδιο μορφωμένη με τον σύζυγό, μπορεί να εργάζεται. Πρώτα όμως να κοιτάνε να μην λείπουν στα παιδιά. Υποψην ο σύζυγος δεν είναι μηχανή να ικανοποιεί τις τρελές απαιτήσεις των παιδιών και της συζύγου με ένα σωρό λουσα και πολυτελείς"ανάγκες" του σπιτιού. Γι'αυτό έγραψα τα προς το ζην. Φαγητό ρούχα σπίτι ζέστη σχολείο παιχνίδι. Αυτά θέλει η οικογένεια. Και ΑΓΑΠΗ! ΠΡΏΤΑ ΟΙ ΓΟΝΕΊΣ ΜΕΤΑΞΎ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΜΕΤΑΒΙΒΆΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΑΥΤΌΜΑΤΑ. την καλημέρα μου και συγνωμη εάν κούρασα.

  1. avatar supercat

   δεν μας κούρασες καθόλου ήσουν σωστος σε όλα.

 12. avatar DLIA

  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΙΛΑΜΕ...
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ!!!!!!
  ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΝΑΤΙΝΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΘΕΜΕΛΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΕΙΝΑΙΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΛΕΓΧΕΙΙ ΤΗΝ ΖΩΗ!!!!!
  ΕΤΣΙ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ "ΧΡΙΣΤΙΝΑΝΙΚΗ" ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΤΟΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ...
  ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ 8 ΠΑΙΔΙΑ...
  ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ...
  ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ!!!!!
  ΕΙΔΑΤΕ ΠΩΣ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ??????????

 13. avatar Φωτορεπόρτερ

  Η ανύπαντρη γυναίκα αποτελεί επίσης μοχλό της υπογεννητικότητας

 14. avatar NΙΚΟΣ1971

  Συμπέρασμα : Μη κάνετε οικογένεια-να δουλέυετε πιό πολύ για να καταναλώνετε περισσότερα και περισσότερα.
  Μετά λέμε γιατί ο κόσμος έχει ψυχιατρικά προβλήματα και αυτοκτονεί !!

 15. avatar Τόνο Μάσας.

  Καταναλώνω άρα υπάρχω.
  Ήσυχοι, ηλίθιοι, υπάκουοι καταναλωτές που στο τέλος καταντάν οι ίδιοι προϊόντα με ημερομηνία λήξης.
  Χωρίς φύλο, θρησκεία, πατρίδα, χωρίς ταυτότητα που οι λίγοι θα έχουν απεριόριστη δύναμη και έλεγχο πάνω στους ανθρώπους. Ζοφερό το μέλλον.
  Πάω για ψώνια.:))

 16. avatar ακερσεκοντ

  αυτό προωθεί η νέα τάξη πραγμάτων , ανύπαντρες γυναίκες , όχι στην οικογένεια ναι στον καταναλωτισμό.

 17. avatar Ιων Β

  Ο ορισμός της οικονομικής εκμετάλλευσης της γυναίκας σε μακροεπίπεδο. Η γυναίκα δεν είναι εργαλείο για τα κέρδη επιχειρήσεων.Είναι για πολύ υψηλότερα. Είναι ο άνθρωπος που δίνει το μέλλον στην ανθρωπότητα με τη μητρότητα, και είναι πολύ καλύτερα, και για το παιδί, όταν είναι παντρεμένη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει