Αν θέλετε να έχετε μια επιτυχημένη και ευτυχισμένη σχέση τότε αν είστε άντρας θα πρέπει να είστε πιο δεκτικός και ανοιχτός και να συζητάτε περισσότερο αυτά που σας απασχολούν, ενώ αν είστε γυναίκα θα έπρεπε ίσως να σκεφτείτε να είστε λίγο πιο… γενναιόδωρη στο κρεβάτι!

Σε ό,τι έχει να κάνει με την επίλυση διαφόρων προβληματικών στοιχείων σε μια σχέση, οι γυναίκες πιστεύουν ότι είναι πολύ σημαντικό να μιλά και να συζητά κανείς γι’ αυτό με το σύντροφό του, ακόμη να συμβουλεύεται και ειδικούς… ενώ από την άλλη οι άντρες απλά θέλουν να κάνουν περισσότερο σεξ.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, που διεξήγαγε το συμβουλευτικό κέντρο Relate στην Αγγλία, ο διαφορετικός τρόπος με τον οποίο οι άντρες και οι γυναίκες χειρίζονται το συναισθηματικό στρες, αποκαλύπτει ότι τα αρχαϊκά στερεότυπα που θέλουν τον άντρα να μη νιώθει άνετα να μιλάει γι’ αυτά –πόσω μάλλον με κάποιον ειδικό- και να νιώθει ότι πρέπει να είναι ο κύριος «κουβαλητής» στο σπίτι κρατούν καλά μέχρι και σήμερα.

Μάλιστα, οι άντρες είναι περισσότερο πιθανό να πέσουν σε κατάθλιψη, να θέσουν σε τέρμα τη ζωή τους, να το ρίξουν στον αλκοολισμό ή τις ουσίες και να εξαφανιστούν από το σπίτι τους, σε σχέση με τις γυναίκες.

Ακόμη, είναι πολύ πιθανό να θεωρήσουν ότι «τίθενται στο περιθώριο» ειδικά μετά την έλευση ενός παιδιού στη σχέση.
Κι ενώ οι γυναίκες προτιμούν να τα συζητάνε όλα αυτά, πριν φτάσουν στο σημείο να «ξεχειλίσει το ποτήρι», οι άντρες συνήθως περιμένουν μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο για να λύσουν το πρόβλημά τους.

«Μερικές φορές η κινητήριος δύναμη που θα κάνει έναν άντρα να συμφωνήσει να ζητήσει τη γνώμη ενός ειδικού είναι το γεγονός ότι πιστεύουν ότι θα αποκτήσουν καλύτερη επικοινωνία με τη σύντροφό τους και αυτό θα οδηγήσει σε… περισσότερο σεξ» αναφέρεται στην έρευνα.