Η πιο πολυπολιτισμική και ζωντανή πόλη της Σουηδίας, το Μάλμε γειτονεύει με την Κοπεγχάγη και οι κάτοικοί της προέρχονται από πολλές διαφορετικές χώρες.

Η πόλη των πάρκων ή «Parkernas stad» λέγεται ότι έχει τα περισσότερα πάρκα από οποιοδήποτε άλλο μέρος στη χώρα.

Με πλούσιο πολιτισμό, καταπράσινα πάρκα, γκαλερί τέχνης και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τα ετερόκλητα στοιχεία της.

Η περιήγηση ξεκινάει από τη γραφική Παλιά Πόλη και συνεχίζει στο μοντέρνο Δυτικό Λιμάνι με την γέφυρα Έρεσουντ και το επιβλητικού κτιρίου Turning Torso. Πρόκειται για ένα κτίριο ύψους 190 μέτρων με 54 ορόφους που περιστρέφεται κατά 90 μοίρες.

Η Lilla Torg είναι μια μικρή πλακόστρωτη πλατεία στο κέντρο που χρονολογείται από το 1592 και φιλοξενεί τα πιο γνωστά καφέ και εστιατόρια.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την κλειστή αγορά Saluhallen που προσφέρει πιάτα από την παγκόσμια κουζίνα και το κάστρο Malmöhus, το παλαιότερο αναγεννησιακό κάστρο της Σουηδίας.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

malmemapa

Μάλμε / Σουηδία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Κορώνα Σουηδίας (0,10 ευρώ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης από Στοκχόλμη είναι 7 ώρες και 10 λεπτά από την Αθήνα. Από τη Θεσσαλονίκη πετάτε για Στοκχόλμη σε 3 ώρες και 20 λεπτά. Από εκεί φτάνετε αεροπορικώς στο Μάλμε σε 1 ώρα και πέντε λεπτά.

ΜΑΛΜΕ ΣΟΥΗΔΙΑ ΜΑΛΜΕ ΣΟΥΗΔΙΑ ΜΑΛΜΕ ΣΟΥΗΔΙΑ ΜΑΛΜΕ ΣΟΥΗΔΙΑ ΜΑΛΜΕ ΣΟΥΗΔΙΑ ΜΑΛΜΕ ΣΟΥΗΔΙΑ ΜΑΛΜΕ ΣΟΥΗΔΙΑ ΜΑΛΜΕ ΣΟΥΗΔΙΑ