Σκαρφαλωμένο πάνω από τη δυτική όχθη στο φαράγγι του ποταμού Τάνου, στην ενδοχώρα της Κυνουρίας, η Περδικόβρυση συγκαταλέγεται σίγουρα στα πιο άγνωστα χωριά της Αρκαδίας. Ανήκει στα περίφημα Καστριτοχώρια της Κυνουρίας και μοιάζει στην κυριολεξία σαν πίνακας ζωγραφικής.

Περδικόβρυση: Ένα άγνωστο στο ευρύ κοινό διαμαντάκι στο νομό Αρκαδίας

Κάτω από τα πανύψηλα και επιβλητικά βουνά του νομού και μέσα σε ένα πλούσιο και κατάφυτο περιβάλλον ξεπροβάλλουν τα λιγοστά παραδοσιακά, καλοσυντηρημένα και περιποιημένα σπίτια του -χτισμένα με μέτρα και κεραμίδια- τα οποία σε συνδυασμό με το τοπίο ολόγυρά τους συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό.

Στο χωριό διακρίνονται, επίσης, η εκκλησία της Θεοτόκου και μια εντυπωσιακή τρίκρουνη θολωτή βρύση που χρονολογείται από το 1877. Το παλαιότερο όνομα αυτού του μικρού, ορεινού οικισμού με τους περίπου 100 μόνιμους κατοίκους μέχρι το 1927 ήταν Τσερβάσι, μια ονομασία που εικάζεται ότι έχει σλάβικη προέλευση από τη λέξη «cerova» (τσεροβά), δηλαδή βελανιδότοπος.

Σε κοντινή απόσταση από το χωριό συναντάται το μνημείο- σύμβολο για την ευρύτερη περιοχή, που δεν είναι άλλο από τη Μονή Τιμίου Προδρόμου, που χρονολογείται από τον 8ο αιώνα και θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα μοναστήρια της Κυνουρίας.