Όσοι έχουν βρεθεί σε μεγάλα ταξίδια, ξέρουν το πόσο δύσκολο είναι να το να κάθεσαι σε μια αεροπορική θέση για πάνω από 5 ώρες. Αν ταξιδεύετε συχνά, ξέρετε ποια είναι τα πράγματα που πρέπει απαραιτήτως να έχετε στη χειραποσκευή σας, προκειμένου να κάνουν το ταξίδι σας ευκολότερο. Όμως, είστε σίγουροι πως δεν θα ξεχάσετε κάτι από τα παρακάτω 3 απαραίτητα για πολύωρα αεροπορικά ταξίδια;

Η Monica Humphries περιγράφει στο insider.com την εμπειρία της, όταν πραγματοποίησε μια 12ωρη πτήση, ξεκινώντας από το Ντένβερ του Κολοράντο, με προορισμό το Τόκιο. Όπως αναφέρει η ίδια, «πέρασα πολύ χρόνο μετανιώνοντας για την απόφαση να μην πακετάρω αυτά τα αντικείμενα».

«Μέχρι την πέμπτη ώρα της πτήσης μου για το Τόκιο, τα μάτια μου είχαν κουραστεί από τις οθόνες των θέσεων και ήθελα ένα βιβλίο», αναφέρει η ίδια. Μέσα από την 12ωρη εμπειρία της κολλημένη σε μια αεροπορική θέση, η Monica Humphries γράφει για τα 3 απαραίτητα πράγματα που πρέπει να πάρει όποιος πρόκειται να ταξιδέψει για ώρες.

Βεβαιώσου ότι όλες οι συσκευές σου είναι φορτισμένες πριν επιβιβαστείς και έχε ένα βιβλίο μαζί σου

«Πριν επιβιβαστώ στην πτήση της United για το Τόκιο, ο φορητός υπολογιστής και το τηλέφωνό μου ήταν πλήρως φορτισμένα. Είχα επίσης μαζί μου έναν φορτιστή, τον οποίο θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω κατά τη διάρκεια της πτήσης μου», ανέφερε, αρχικά, η Humphries.

«Μεταξύ του φορητού υπολογιστή, του τηλεφώνου και της οθόνης τηλεόρασης του αεροπλάνου, είχα πολλά πράγματα να με απασχολήσουν. Εναλλασσόμουν μεταξύ του διαβάσματος στο τηλέφωνό μου, της εργασίας στο φορητό υπολογιστή μου και της παρακολούθησης ταινιών στην οθόνη». Όπως είναι λογικό, μετά την Πέμπτη ώρα μπροστά από οθόνες, τα μάτια της άρχισαν να κουράζονται.

«Ήθελα να διαβάζω – και όχι στη μικροσκοπική οθόνη του τηλεφώνου μου. Ήθελα ένα πραγματικό βιβλίο. Σκέφτηκα ότι ήταν έξυπνο να εξοικονομήσω χώρο στη χειραποσκευή μου μη παίρνοντας μαζί μου βιβλίο, αλλά την επόμενη φορά, θα κάνω χώρο και θα πακετάρω ένα».

Δεν είσαι πολύ νέος για κάλτσες συμπίεσης

Όπως αναφέρει η Humphries, στην πτήση της για το Τόκιο, τα πόδια της άρχισαν να πονάνε, ενώ μετά από λίγες ώρες πάθαινε κράμπες. «Είχα επιλέξει το κάθισμα στο παράθυρο, ώστε να μπορώ να ακουμπήσω στον τοίχο του αεροπλάνου, αλλά αυτό σήμαινε ότι δεν μπορούσα να τεντώσω εντελώς τα πόδια μου».

«Έχω ακούσει από άλλους ταξιδιώτες ότι οι κάλτσες συμπίεσης είναι ένα αντικείμενο που δεν ξεχνούν ποτέ να πακετάρουν για μια μεγάλη πτήση. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ταξιδιώτες ήταν μεγαλύτεροι από εμένα, οπότε υπέθεσα ότι τα νεανικά μου πόδια δεν θα επωφελούνταν από τις κάλτσες. Τώρα σκοπεύω να αγοράσω ένα ζευγάρι για την επόμενη πτήση μεγάλων αποστάσεων», δηλώνει η ίδια.

Σύμφωνα με το Travel and Leisure, οι κάλτσες συμπίεσης βοηθούν στην τόνωση της κυκλοφορίας στα πόδια και τα πέλματα, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση τόσο του πρηξίματος όσο και της δυσφορίας.

Κρατήστε χώρο για ένα ζευγάρι ελαφριές, εύκολες στο πακετάρισμα παντόφλες

«Προηγουμένως, ήταν ταμπού κάποιος να μη φοράει παπούτσια στο αεροπλάνο. Κανείς δεν θέλει να βλέπει βρώμικα πόδια, πόσο μάλλον να τα μυρίζει. Όμως υπέκυψα στην πίεση των συνομηλίκων, έβγαλα τα παπούτσια μου και συνειδητοποίησα πόσο ωραίο είναι να αφήνεις τα πόδια σου να είναι ελεύθερα σε μια μεγάλη πτήση. Σε κάθε μελλοντική πτήση που θα είναι μεγαλύτερη από τέσσερις ώρες, θα βάζω ένα ζευγάρι μικρές παντόφλες στην τσάντα μου», καταλήγει η Monica Humphries.