Ανεξάρτητα από το πού σκοπεύετε να ταξιψέτε για τις επόμενες διακοπές σας, αν η μετάβασή σας εκεί προϋποθέτει πτήση και δεν τυχαίνει να έχετε στη διάθεσή σας ένα ιδιωτικό τζετ (ελάχιστοι άλλωστε είναι αυτοί οι τυχεροί!), η χαρά του ξεκινήματος μιας νέας περιπέτειας μπορεί συχνά να επισκιάζεται από το άγχος και την απογοήτευση της εύρεσης του οικονομικότερου ναύλου.

Ο προγραμματισμός του τέλειου ταξιδιού, άλλωστε, περιλαμβάνει και το κυνήγι της ιδανικής προσφοράς για αεροπορικά εισιτήρια. Πότε, όμως, είναι η καλύτερη στιγμή για να κλείσετε τα εισιτήριά σας και να εξασφαλίσετε τη μέγιστη εξοικονόμηση χρημάτων;

Η «τέχνη» της επιλογής της ημερομηνίας

αεροπορικά εισιτήρια

Πολλοί ταξιδιώτες αναρωτιούνται ποια μέρα της εβδομάδας είναι η ιδανική για να κλείσουν τα εισιτήριά τους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι Τρίτες (και μάλιστα στις 15.30) και οι Τετάρτες θεωρούνται οι «χρυσές μέρες» για τα καλύτερα deal, καθώς πολλές αεροπορικές εταιρείες ανακοινώνουν προσφορές τις Δευτέρες, ενώ οι τιμές μπορεί να πέσουν περαιτέρω το απόγευμα της Τρίτης. Εξακολουθεί, επίσης, να ισχύει ότι οι φθηνότερες ημέρες για να πετάξετε είναι η Τρίτη, η Τετάρτη και το Σάββατο.

Το κατάλληλο timing

Πέρα από τις μέρες της εβδομάδας, το κατάλληλο timing για την κράτηση εισιτηρίων αποτελεί το κλειδί για την εξοικονόμηση χρημάτων. Οι ειδικοί προτείνουν να κλείνετε τα εισιτήριά σας περίπου 1-2 μήνες πριν την αναχώρηση. Αυτή η τακτική σας επιτρέπει να επωφεληθείτε από τις χαμηλότερες τιμές πριν αυξηθούν λόγω αυξημένης ζήτησης.

Ο προορισμός κάνει τη διαφορά

Ταξιδιωτικά εισιτήρια

Παρόλα αυτά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις στους κανόνες. Ο προορισμός σας και η εποχή του ταξιδιού μπορεί να επηρεάσουν ακόμη και την πιο καλά οργανωμένη στρατηγική. Για παράδειγμα, αν υπάρχει η δυνατότητα να κλείσετε τις επόμενες καλοκαιρινές διακοπές σας προς το τέλος της τρέχουσας καλοκαιρινής περιόδου, μην διστάσετε να το κάνετε!

Συνεχής παρακολούθηση των τιμών

Η συνεχής παρακολούθηση των τιμών αποτελεί σημαντική παράμετρο για την εξασφάλιση της καλύτερης προσφοράς. Χρησιμοποιήστε εφαρμογές και ιστοσελίδες που παρακολουθούν τις τιμές, και είστε έτοιμοι να κλείσετε όταν βρείτε μια συμφέρουσα προσφορά.

Συνοψίζοντας, το κυνήγι της ιδανικής προσφοράς για αεροπορικά εισιτήρια είναι ένα παιχνίδι υπομονής, παρακολούθησης και στρατηγικής.