Κατά τη διάρκεια του Intel Developer Forum στο Σαν Φρανσίσκο, η Google προχώρησε στην ανακοίνωση πλήθους συσκευών με λειτουργικό Chrome, οι οποίες βασίζονται στη νέα, τέταρτη γενιά επεξεργαστών Core i. Έτσι, αποκάλυψε και τα επερχόμενα μοντέλα Chromebook από τις συνεργαζόμενες εταιρείες Acer και HP.

Η Google δήλωσε πως χάρη στις νέες CPU Haswell με χαμηλή κατανάλωση, οι χρήστες των νέων Chromebook θα μπορούν να περνούν όλη την ημέρα τους μακριά από την πρίζα ρεύματος.

Παρά το γεγονός ότι οι νέες υπολογιστές βρίσκονταν εκτεθειμένοι στο Σαν Φρανσίσκο, μόνο η HP έδωσε ορισμένες πληροφορίες, που πάντως ήταν περισσότερες από την εξαιρετικά φειδωλή Google.

Έτσι μάθαμε πως το νέο Chromebook της HP έχει μέγεθος 345 x 238 x 20 mm, ενώ ζυγίζει 1,8 κιλά. Η οθόνη του είναι 14 ιντσών, ανάλυσης 1366 x 768 και με τεχνολογία απεικόνισης BrightView. Ο χρήστης μπορεί να ξεκινήσει την εργασία του σε μόλις 7 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που θα τον ανοίξει, ενώ η μπαταρία του διαρκεί 9,5 ώρες.

Η βασική έκδοση, έχει μνήμη DDR3 2 GB, ενώ ο χώρος αποθήκευσης περιορίζεται στα μόλις 16 GB. Ωστόσο διαθέτει θύρα για κάρτα μνήμης, ενώ οι χρήστες θα έχουν αποθηκευτικό χώρο 100 GB στο Google Drive, χωρίς συνδρομή για δύο χρόνια. Από την άλλη, θα υπάρχει η επιλογή για μνήμη RAM 4 GB και SSD 32 GB. Η τιμή του μοντέλου στην Αμερική θα ξεκινά από 299 δολάρια για τη βασική έκδοση.

Από την άλλη, για το μοντέλο της Acer, η Google δήλωσε πως θα φέρει οθόνη 11,6 ιντσών, η μπαταρία του θα διαρκεί 8,5 ώρες και θα είναι λεπτότερο και ελαφρύτερο από το σημερινά C7 μοντέλα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.