Αυτή τη στιγμή, το World of Warcraft έχει πάνω από 12 εκατομμύρια συνδρομητές σε όλο τον κόσμο και είναι να αναρωτιέται κανείς τι θα συμβεί με όλους αυτούς μόλις η Blizzard κυκλοφορήσει το επόμενο MMO της, το Titan. Η άποψη της Blizzard έγινε γνωστή πρόσφατα και διαφοροποιείται αρκετά – η εταιρεία έχει εντοπίσει έναν τίτλο που θα μπορούσε να πάρει παίκτες από το WoW, αλλά δεν ανησυχεί ιδιαίτερα, αφού ο τίτλος αυτός είναι και πάλι δικός της.

Σε συνέντευξη που έδωσε σε ξένο μέσο ενημέρωσης ο Frank Pearce, αντιπρόεδρος στο τμήμα ανάπτυξης προϊόντων της Blizzard, μίλησε γι’ αυτή την… απειλή: “Είναι δύσκολο να προβλέψουμε τι θα συμβεί. Αυτό που μας ανησυχεί είναι το πρώτο διάστημα μετά την κυκλοφορία του Diablo III, καθώς θέλουμε να δούμε κατά πόσο θα κλέψει παίκτες από το World of Warcraft. Άλλωστε και τα δύο παιχνίδια προσφέρουν παρόμοια εμπειρία. Μάλλον όχι παρόμοια, αλλά αυτή την αίσθηση που προσφέρουν τα RPGs.”

Ακόμα κι έτσι, η Blizzard δεν δείχνει να τρομάζει. Ο Pearce αναγνωρίζει πως κάποια στιγμή είναι δεδομένο ότι θα βρεθεί κάποιο παιχνίδι που θα κλέψει τους συνδρομητές του World of Warcraft κι έτσι, για την εταιρεία, το Diablo III είναι η καλύτερη δυνατή εξέλιξη. “Έτσι όπως βλέπουμε εμείς το θέμα, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι σε κάποιο μέρος, κάποια στιγμή είναι πιθανό κάποιο παιχνίδι να κλέψει τους συνδρομητές του World of Warcraft. Επομένως είναι καλύτερο να τους κλέψουμε εμείς οι ίδιοι από το να αφήσουμε κάποιον άλλο να το κάνει. Αν τους κλέψουμε εμείς οι ίδιοι, θα εξακολουθήσουν να είναι πελάτες της Blizzard.”

Βέβαια, προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας ούτε για το Titan ούτε για το Diablo III, αλλά ας μην ξεχνάμε εκείνα που γνωρίζουμε ήδη για το δεύτερο. Η Blizzard έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει κάποιο παιχνίδι φέτος, καθώς ετοιμάζει δύο τίτλους για το 2012. Αν δεν δούμε κάποιο expansion για το World of Warcraft ξανά, οι δύο πιθανότεροι τίτλοι είναι το Diablo III και το StarCraft II: Heart of the Swarm.

Πηγή: pcmaster.gr