Αν και έπαιζε με 10 παίκτες από το 64ο λεπτό, η Ατλέτικο Μαδρίτης προηγήθηκε στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου αλλά η Ρεάλ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 85′ με τον 18χρονο Άλβαρο και να αποφύγει την ήττα στο τοπικό ντέρμπι, με το τελικό 1-1 να μην τη βοηθάει σε τίποτα όμως αφού κινδυνεύει να μείνει, πλέον, στο -10 από τη Μπαρτσελόνα.

Η Ρεάλ ήθελε τη νίκη για να μη χάσει κι άλλο έδαφος στη μάχη του τίτλου και η Ατλέτικο για να εδραιωθεί στην 4άδα αλλά έτσι όπως έπαιζαν στο πρώτο ημίχρονο φαινόταν ότι καμία εκ των δύο δεν θα πετύχαινε τον στόχο της. Οι γηπεδούχοι είχαν κατοχή μπάλας, οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν σωστά και το πρώτο ημίχρονο βγήκε όχι απλά χωρίς γκολ αλλά ούτε καν με κάποια κλασική ευκαιρία.

Στο β’ μέρος, όμως, τα πράγματα βελτιώθηκαν και το ντέρμπι απέκτησε ένταση και ειδικά από τη στιγμή που η Ατλέτικο έμεινε με 10 παίκτες στο 66′ αφού ο Κορέα είδε κόκκινη κάρτα για αγκωνιά στον Ρούντιγκερ εκτός φάσης. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε ήταν αυτή που κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 79′ με καρφωτή κεφαλιά του Χιμένες μετά την εκτέλεση φάουλ του Γκριεζμάν (0-1).

Τα πράγματα είχαν, πλέον, ζορίσει πολύ για τη Ρεάλ, αλλά στο 85′ ο Άλβαρο με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-1 και έδωσε εκ νέου ελπίδες για τη νίκη, η οποία όμως δεν ήρθε αφού το σκορ δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά.