Μπροστά στο φόβο του αποκλεισμού, φωνή. Μπροστά στο άγνωστο του πώς θα παραταχθεί η εθνική Αργεντινής του Λιονέλ Σκαλόνι κι αν ο Λιονέλ Μέσι θα μπορέσει να κάνει τη διαφορά κόντρα στο Μεξικό, οι οπαδοί της Αργεντινής άρχισαν να τραγουδούν για τον Ντιέγκο Μαραντόνα – στη συμπλήρωση δύο ετών από το θάνατό του.

«Τρελάθηκαν» οι Αργεντινοί – και μη – οπαδοί στο Κατάρ και γέμισαν την παραδοσιακή αγορά του Souq Waqif, χωρίς να υπάρχει ραντεβού προηγουμένως, κι έκαναν τη νύχτα μέρα και θύμισαν πως στη χώρα διεξάγεται ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.

Περίπου δύο χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της αγοράς και άρχισαν τα συνθήματα, να κουνούν τις σημαίες τους με τα ονόματα των Μέσι και Μαραντόνα. Τα πάντα είχαν, από ομπρέλες, τύμπανα, μεγάφωνα μέχρι τρομπέτες για να διώξουν το… φάντασμα του αποκλεισμού.

Κανείς τους δεν περίμενε την ήττα-έκπληξη από τη Σαουδική Αραβία με 2-1 στην πρεμιέρα, αλλά μετά από μερικές ημέρες όπου προσπαθούσαν να αφομοιώσουν το… χτύπημα, τους βγήκε και πάλι το πάθος για την εθνική Αργεντινής.

Τραγούδησαν το «hit» τους γι’ αυτό το Μουντιάλ στο ρυθμό του τραγουδιού «Muchachos» του συγκροτήματος «La Mosca» και ευχήθηκαν να δουν τον Λιονέλ Μέσι να κάνει το γύρο του θριάμβου στις 18 Δεκεμβρίου στο «Lusail Iconic Stadium» και φυσικά τραγούδησαν για τον Ντιέγκο Μαραντόνα. «Αυτό είναι για εκείνον που μας βλέπει απ’ τον ουρανό».

Η Αργεντινή κοντράρεται απόψε (21:00, ANT1) με το Μεξικό για τη δεύτερη αγωνιστική του τρίτου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου και θέλει τη νίκη προκειμένου να αναπτερώσει τις ελπίδες της για πρόκριση. Ο προπονητής Λιονέλ Σκαλόνι δεν άνοιξε τα χαρτιά του για την 11άδα που θα παρατάξει, αλλά σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αργεντινής, η ομάδα του θα έχει αλλαγές σε σύγκριση με το προηγούμενο ματς και δεν αποκλείεται η συμμετοχή του Πάουλο Ντιμπάλα.