Ο Γκουστάβο Πογιέτ έκανε ντεμπούτο με νίκη στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, η οποία επικράτησε με 1-0 σε φιλικό με τη Ρουμανία εκτός έδρας. Οι φιλικές υποχρεώσεις της, όμως, δεν σταματούν εκεί αφού τη Δευτέρα (28/3) θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο, με τον προπονητή να εύχεται να είναι πλήρης ο αντίπαλος ώστε να είναι πιο δύσκολο το παιχνίδι, άρα και πιο αξιόπιστο το τεστ για την ομάδα.

Ο Πογιέτ παραχώρησε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης της Δευτέρας και είπε τα εξής…

Για το παιχνίδι με το Μαυροβούνιο: «Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, ελπίζω πως θα είναι παρόντες οι περισσότεροι καλοί τους παίκτες. Όσο πιο δύσκολο το παιχνίδι, τόσο το καλύτερο για εμάς. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε ματς προετοιμασίας με προετοιμασία για ένα τουρνουά όπως αυτό που έχουμε μπροστά μας τον Ιούνιο».

Για το αν γνωρίζει πράγματα για την ομάδα του Μαυροβουνίου: «Είδα όσα περισσότερα, διαφορετικά συστήματα κυρίως πίσω και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Σε μια διοργάνωση ξέρεις πάνω κάτω τις θέσεις τώρα δεν ξέρουμε. Ξέρω ότι παίζουν εντός έδρας, γνωρίζω πως θα έχει αρκετό κόσμο. Ο Γιόβετιτς, ο Σάβιτς είναι παίκτες με μεγάλη ποιότητα, εμπειρία, προσωπικότητα, περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Όσο ποιο δύσκολα είναι τόσο το καλύτερο».

Για το πόσο τον έχει βοηθήσει το γεγονός ότιξέρει αρκετούς παίκτες από την προηγούνενη θητεία του στην Ελλάδα: «Βέβαια τους ήξερα όλους, είχα μια ιδέα. Είναι η πρώτη μου δουλειά ως ομοσπονδιακός, οπότε μαθαίνω κάθε μέρα αλλά μέχρι στιγμής είμαστε ευχαριστημένοι με όσα έχουμε πετύχει. Το είδαμε και κόντρα στη Ρουμανία, στο πρώτο μέρος τα πήγαμε καλύτερα, στο δεύτερο όχι και τόσο. Για αυτό και κάναμε κάποιες αλλαγές. Αύριο ίσως δούμε διαφορετικά πρόσωπα, γιατί θέλω να δω τους παίκτες μου, πόσους δεν ξέρω. Βέβαια ακόμα και αν ήξερα δεν θα σας έλεγα».

Για τους Δουβίκα και Γιακουμάκη που ήταν στις πτέρυγες κόντρα στη Ρουμανία: «Μια διευκρίνιση, ίσως έστειλαν την ερώτηση λάθος. Ο Γιακουμάκης έπαιξε μόνο μπροστά, όχι πλάγια. Ήταν απόφαση πως ήθελα να ξεκινήσω. Χρησιμοποιήσαμε τον Μάνταλο και τον Μπουχαλάκη στο κέντρο, λειτούργησε αρκετά καλά. Το θέμα είναι τι ρόλο έχω αναθέσει σε κάθε παίκτη στον αγωνιστικό χώρο».