Ο Έρλινγκ Χάαλαντ επιστρέφει από τον τραυματισμό του. Ο 21χρονος Νορβηγός επιθετικός της Ντόρτμουντ δημοσίευσε φωτογραφία του στα social media όπου δείχνει την αξιοζήλευτη φυσική του κατάσταση.

Η γράμμωση στους κοιλιακούς και οι «φουσκωμένοι» μύες ίσως να είναι και προειδοποίηση προς τους αντίπαλους αμυντικούς. Από το 2020 μετράει 68 γκολ σε 67 συμμετοχές με το σύλλογο της Bundesliga. Στη διάρκεια της διακοπής για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων, ο Χάαλαντ ταξίδεψε στην Ισπανία για να συνεχίσει την αποθεραπεία από τον τραυματισμό που του στέρησε να παίξει με το σύλλογό του, αλλά και ν’ απαντήσει στο κάλεσμα του συγκροτήματος της χώρας του.

Πόσες θυσίες κρύβει, όμως, το σώμα του που μοιάζει σαν σμιλεμένο άγαλμα; Όλα αρχίζουν από τη διατροφή του. Τα τελευταία χρόνια, αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ, ο Χάαλαντ ακολουθεί παρόμοια δίαιτα μ’ εκείνη του Κριστιάνο Ρονάλντο, η οποία βασίζεται κυρίως στο ψάρι. Φυσικά, απαγορεύεται το αλκοόλ, λίγους υδατάνθρακες, την απαραίτητη ποσότητα πρωτεΐνης και καθόλου απ’ όλα εκείνα τα τρόφιμα που δεν προσφέρουν ενέργεια. Κάθε τόσο, πάντως, επιτρέπεται να ξεφεύγει από τα όρια κι ο Χάαλαντ παραδέχθηκε πως το αγαπημένο του φαγητό είναι πίτσα με κεμπάμπ!

Πέραν της γυμναστικής και της αυστηρής δίαιτας, ο Χάαλαντ είναι λάτρης του διαλογισμού. Έπειτα, ο περίγυρός του τον κρατάει… προσγειωμένο και χωρίς να του επιτρέπει πολλά πολλά. Από νωρίς στο κρεβάτι και γενικά λέγεται πως δίνει αρκετά χρήματα το χρόνο ώστε το τιμ γύρω του να τον βοηθάει να λειτουργεί στο μάξιμουμ το σώμα του. Οι προπονητές του στη Ντόρτμουντ, τις τελευταίες σεζόν, καθώς και προηγουμένως στη Ζάλτσμπουργκ τον… έδιωχναν από το γυμναστήριο.

Οι γονείς του ήταν αθλητές – ο πατέρας του ποδοσφαιριστής και η μητέρα του στο έπταθλο – και παρόλο που «γεννήθηκε» μέσα στα σπορ, αν δεν γινόταν ποδοσφαιριστής θα έπιανε το μικρόφωνο και θα ράπαρε.

Αυτές τις μέρες, ο Χάαλαντ βρίσκεται στο προσκήνιο της δημοσιότητας και για άλλους λόγους πέραν του παρουσιαστικού του. Τα αγγλικά και τα γερμανικά ΜΜΕ αποκάλυψαν πως η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται σε επικοινωνία με τον ατζέντη του Μίνο Ραϊόλα και θα επιδιώξει να τον αποκτήσει το καλοκαίρι. Μάλιστα, αναμένεται να συναντηθούν μέσα στον Ιανουάριο, σύμφωνα με δημοσίευμα των «The Times». Παράλληλα, για τις υπηρεσίες του ενδιαφέρεται η Παρί Σεν Ζερμέν, σε περίπτωση που φύγει ο Κιλιάν Εμπαπέ, όπως και η Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ και η Μπάγερν Μονάχου τον έχει στο… στόχαστρο ως πιθανό διάδοχο του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.