Μία ανάσα από την απομάκρυνσή του από την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα βρίσκεται ο Ρόναλντ Κούμαν.

Η αγωνιστική εικόνα των «μπλαουγκράνα» είναι αποκαρδιωτική με γκέλες στο πρωτάθλημα και με το απόλυτο μηδέν σε βαθμούς και γκολ στο Champions League, με τον Ολλανδό να αναμένεται να απολυθεί μετά το ντέρμπι με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

«Η σχέση μου με τον Λαπόρτα;,Δεν θα απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση», ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ο Κούμαν και πρόσθεσε για το μέλλον του:

«Κανείς από τον σύλλογο δεν με έχει ενημερώσει, επίσημα ή ανεπίσημα, ότι απολύομαι. Ξέρω ότι ο πρόεδρος βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο, αλλά δεν τον είδα και φυσικά δεν συναντηθήκαμε. Έχω αυτιά και ακούω, έχω μάτια και βλέπω, ξέρω τι γράφεται και τι διαρρέεται στον Τύπο».

Τα «καρφιά» του Ολλανδού επεκτάθηκαν και σε αγωνιστικό επίπεδο: «Όταν δεν έχεις εξτρέμ στο ρόστερ, αναγκάζεσαι να βαφτίσεις εξτρέμ κάποιους από τους μπακ».

Όσον αφορά την επόμενη ημέρα στην Μπαρτσελόνα, τα ονόματα των Τσάβι και Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έχουν ακουστεί, όμως δεν φαίνεται να είναι λύσεις που θα υλοποιηθούν, με την περίπτωση του Αντρέα Πίρλο να φαίνεται να κερδίζει έδαφος.